Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar Hjelmeset gir seg som landslagstrener

Pappa-Iversen aktuell som Hjelmesets erstatter: - Vi har vært i samtaler

Roar Hjelmeset og kvinnelandslaget skilles som venner, men treneren legger ikke skjul på at det har vært slitasje på forholdet. Ole Morten Iversen er en av kandidatene til å ta over.

Roar Hjelmeset og Ole Morten Iversen i samtale under Tour de Ski. Nå som Hjelmeset har gitt seg seiler Iversen opp som en av favorittene til å overta. Landslagssjef Vidar Løfshus sier at de har vært i samtaler med Sveriges tidligere trener. Foto: NTB scanpix
/ Pedersen, Terje
Roar Hjelmeset og Ole Morten Iversen i samtale under Tour de Ski. Nå som Hjelmeset har gitt seg seiler Iversen opp som en av favorittene til å overta. Landslagssjef Vidar Løfshus sier at de har vært i samtaler med Sveriges tidligere trener. Foto: NTB scanpix / Pedersen, Terje Vis mer

(Dagbladet): Roar Hjelmeset har i lang tid vært usikker på hvor lenge han vil fortsette som sjef for kvinnelandslaget. Nordfjordingen har skrevet under flere korttidskontrakter de siste åra, og når en toårskontrakt nå går mot slutten har treneren valgt å gi seg.

- Jeg tror det er greit å si at nok er nok, sier han til Dagbladet. Hjelmeset ble juniorlandslagstrener i 2008, ledet damenes sprintlag fra 2011, og har de to siste åra vært hovedtrener for kvinnelandslaget.

40-åringen har fulgt flere av damene fra de var juniorer, og selv om de nå skilles som gode venner, legger ikke Hjelmeset skjul på at det kan være krevende å leve tett på hverandre gjennom store deler av året.

- Jeg er lei dem og de er sikkert lei meg, og det er noe man kjenner litt på. Men etter så mange år har man også et veldig godt forhold til damene som er på laget. Det har vært oppturer og nedturer gjennom åra, og det har vært uenigheter, men jeg føler at vi har klart å lande de fleste situasjoner.

Økt konkurranse

Kvinnelandslaget har opplevd stor suksess under åra med Hjelmeset, og i Pyeongchang ble det tre gull, to sølv og to bronsemedaljer. Medaljefangsten til tross, treneren har merket den økende konkurransen i kvinnelangrenn.

Han tror etterfølgeren får en tøffere jobb enn han selv.

- Jeg tror det kan være mer utfordrende enn tidligere. Det har dukket opp harde konkurrenter fra USA, Sverige og Finland, og vi så i vinter at vi måtte slite de ut for å komme først i mål. Jeg føler at konkurransen utenfra er sterkere enn noen gang, sier Hjelmeset.

- Nå kommer Therese tilbake, og det er bra, men hun må ha litt hjelp fra de andre for å stå imot trykket, legger han til.

Vil ha norsk trener

Landslagssjef Vidar Løfshus sitter nå uten trenere på kvinnesiden etter at også Sjur Ole Svarstad ga seg tidligere i vår. Løfshus ser imidlertid ikke bare negativt på det, men tenker at endring kan være bra.

- Det kan være bra for utøverne å få litt ny inspirasjon, litt nye ansikter, og noen som sier ting på en litt annen måte. Nå går vi inn i en ny fireårssyklus og det kan være greit at det kommer noen nye som snur steinene på en litt annen måte.

Han ser etter følgende i en ny norsk landslagstrener:

- Vi søker først og fremst etter en norsk trener som står trygt og godt i den norske treningsfilosofien, og som kan videreføre arbeidet fra de siste åra.

Iversen aktuell

Flere navn har allerede blitt koblet til den ledige jobben, og mye tyder på at en ny trener snart kan være på plass.

- Det tror jeg går veldig fort, sier Løfshus. Han vil imidlertid ikke avsløre hvem kan ta over, men på direkte spørsmål om Ole Morten Iversen kan være nestemann, sier landslagssjefen følgende:

- Ole Morten har vi vært i samtaler med og han er selvsagt veldig, veldig aktuell. Han er en solid fagmann og har vært sentral i skiforbundet i mange år. Det kan være et utfall at det blir han, men nå får vi takke av Roar først.

Iversen ga seg som svensk landslagstrener i beynnelsen av april. Han er også Ole også faren til landslagsløper Emil Iversen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media