MISFORSTÅELSE: John Northug sier sønnen stilte til premieseremoni - men til feil tid.Foo: SCANPIX
MISFORSTÅELSE: John Northug sier sønnen stilte til premieseremoni - men til feil tid.Foo: SCANPIXVis mer

Pappa John tar skylda for Northugs premie-tabbe

- Vanskelig å gjøre alt alle ønsker.

(Dagbladet): Det vakte skuffelse blant både rennledelse og landslagsledelse da Petter Northug ikke dukket opp på premieseremonien etter dagens seier i norgescupen i Granåsen.

Finn Hågen Krogh og Ronny Fredrik Aksnes måtte stå på pallen alene, men pappa John Northug sier til Dagbladet at det var hans feil at sønnen ikke kom.

- Han var der og venta og venta, men vi trodde at det skulle være utdeling i pausen mellom løpene til guttene og jentene, og så var det under løpet til juniorene. Da var Petter ute med broren sin for å prøve ski, sier Northug senior.

- Jeg var helt sikker på at det skulle være i pausen, og det var da vi i Strindheim var der, med gode hensikter. Det er vi i bua som har ansvaret for det, for jeg ba Petter spesielt om å bli igjen til premieutdelinga, men han ble feilinformert, sier John Northug.

Ikke lett å blidgjøre alle
Uteblivelsen kom på toppen av en helg der Northug har fått kritikk for å være lite snakkesalig, og pressetalsmann Otto Ulseth kjeftet på Petter for å ha brutt med mediereglene de har blitt enige om

John Northug mener imidlertid Petter Northug har stilt opp på mye, selv om pressen kanskje føler at de ikke har fått sitt.

- Det har vært kaldt her, og vi har villet passe på at han ikke blir stående og fryst. Det er jo sånn at om du sier ja til en, så må du si ja til alle. Petter trener to ganger om dagen her, og fokuserer på å være sammen med gjengen fra Strindheim. Det er ikke så lett å gjøre alt som alle ønsker, men Petter har stilt opp på stadionintervjuer etter hvert eneste løp, sier han til Dagbladet.

FEILINFORMERTE: Northug senior sier han ga Petter feil tidspunkt.
Foto: Ned Alley / Scanpix
FEILINFORMERTE: Northug senior sier han ga Petter feil tidspunkt. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Jeg skjønner at media kan skape ting ut av dette, men jeg tror den alminnelige mann oppe i Granåsen bare vil oppleve helgen som positiv, selv om jeg skjønner at noen ble skuffet da Petter ikke kom på premieseremonien, sier pappa Northug.

På hugget
Sportslig sett ble i hvert fall søndagen en stor opptur for Petter, som etter å ha blitt utslått i sprintprologen fredag, og blitt nummer 15 i går, vant 10 kilometer klassisk i dag.

John Northug kan merke at sønnen er på vei tilbake i form.

- Han føler at det går framover, absolutt. Han måtte ha denne treningsperioden etter Tour de Ski, og nå begynner han også å bli restituert etter Marcialonga. Han er på hugget, liksom. Han ville ha svar fra kroppen denne helga, og det har han fått, det har vært en god utblåsning, sier han.