Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa kan gi Jonas sjansen

Etter to strake TIL- tap kan unggutten Jonas Johansen (18) få sjansen sentralt på TILs midtbane.

TROMSØ (Dagbladet): TIL-trenerens sønn startet i cupkampen mot FK Senja onsdag. Det samme kan skje mot LSK i kveld.

- Jeg håper alle i klubben har tillit til at jeg tar ut laget helt uavhengig av at Jonas er sønnen min, forsikrer Trond Johansen.

- Han er rettferdig. Jeg har det ikke lettere enn noen andre. Snarere tvert imot, sier Jonas.

Stolt TIL-gutt

I fjor fikk han bare en kamp fra start, nå nærmer han seg TILs sentrale midtbane sammen med Bjørn «Bummen» Johansen (34). Bjørn spilte sammen med Jonas' pappa på TIL-laget i slutten av 80-åra.

- Bjørn pleide å leke med meg når jeg som guttunge var med pappa på trening. Jo, hjertet mitt banker for TIL, og jeg er stolt over å spille for klubben, sier Jonas.

Historien om stortalentet får TIL-hjertene til å banke: Han var bare fire år da han første gang trakk TIL-trøya over hodet. Faren var en av heltene som tok TIL og nordnorsk fotball opp i eliten etter mange tunge år. Året var 1985. Da var Jonas halvannet år.

Vanskelig

Trond har fulgt sønnen som trener for TILs aldersbestemte lag.

- Jeg legger ikke skjul på at dette er ei utfordring, og det er naturlig at enkelte stiller spørsmål ved habiliteten. Men jeg er meg veldig bevisst at han bare skal tas ut hvis han forsvarer en plass på laget, sier TIL-treneren.

- Samtidig er jeg oppmerksom på at jeg kan bli for engstelig for å få kritikk i ettertid hvis Jonas presterer dårlig. De andre i trenerteamet må minne meg om at Jonas ikke skal ha tøffere adgang til TIL-trøya bare fordi pappaen er trener, sier Johansen.

Kremmerhus

Sjøl var han kjent som «Slegga», og de fleste vakre målene kom i det som på Alfheim heter «sørmålet».

- Det var ganske spesielt da Jonas lagde kremmerhus i det samme målet i fjor, sier Trond Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media