Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa Krüger om marerittstarten:
- Rullegardinene gikk ned. Men det endte fantastisk

Lars og Inger Krüger reiser til Pyeongchang senere i mesterskapet og håper å få med seg mer jubel.

OLYMPISK MESTER: Simen Hegstad Krüger. Foto: REUTERS/Carlos Barria
OLYMPISK MESTER: Simen Hegstad Krüger. Foto: REUTERS/Carlos Barria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Simen Hegstad Krüger (24) slet med fall og stavbrekk fra start, men beit tenna sammen og kom seg tilbake i feltet.

Med ei runde igjen sa han takk og ha det bra, og gikk i ensom majestet inn til OL-gull på 30 kilometer skiathlon.

- Det er litt uvirkelig, det må jeg si. Det var en marerittstart, så da gikk rullegardinen litt ned. Men at det endte slik var helt fantastisk. Det er klart det er stort. Jeg er veldig veldig stolt, sier pappa Lars Krüger til Dagbladet.

Lønn for strevet

Han så tremila hjemmefra, men tar turen med familien til Pyeongchang senere for å få med seg blant annet 15 kilometer og stafett. På begge har Krüger nå vist seg å være et sterkt kort.

- Vi hadde nok ikke forventet dette i det hele tatt. Vi hadde kanskje håpet han kunne kjempe om medaljer på en god dag. Og han har vært veldig målbevisst i mange år, og nå får han betalt for mye slit og strev.

- Angrer dere nå litt på at dere ikke reiste ned før?

- Ja, det gjør vi nå! Men da vi bestilte for en stund siden, tenkte vi at han nok fikk gå 15 kilometeren og hadde gode sjanser. Planen var å komme ned til det som i utgangspunktet var hans distanse, sier Krüger.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Nå er han jo høyaktuell for både det og en stafett?

- Vi får tro han holder seg frisk og at han får en etappe på stafetten, sier faren.

Imponert

24-åringen fra Oslo sikret altså OL-gullet på høyst imponerende vis. På plassene bak fulgte Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund - og sørget for en helnorsk pall.

OL-starten kunne ikke vært bedre for de norske langrennsgutta.

Johannes Høsflot Klæbo, som på forhånd var storfavoritt, ble kjørt av. Det gjorde ingenting da Krüger uansett med den mektige sisterunden sikret en norsk jubeldag.

- Jeg hadde noen følelser som var helt annerledes enn jeg noengang har hatt på ski, så jeg er litt tom for ord. Tankene raste litt da jeg falt, jeg måtte være tålmodig på klassisken og ikke bruke for mye krefter og bare gå jevnt. Jeg måtte finne på noe før avslutningen og da jeg fikk noen meter skjønte jeg at jeg bare måtte gå, sier Simen Hegstad Krüger til Eurosport.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!