Henrik Kristoffersen kjørte ut i OL-slalåmen

Pappa Kristoffersen: - Han burde ha taklet det

Henrik Kristoffersen var i godt humør, til tross for at han kjørte ut og mistet OL-gullet i slalåm.

HER GÅR DET GALT: Henrik Kristoffersen greier ikke å redde seg inn, og dermed ble det bare nesten i dagens slalåm. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HER GÅR DET GALT: Henrik Kristoffersen greier ikke å redde seg inn, og dermed ble det bare nesten i dagens slalåm. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Alt lå til rette for at Henrik Kristoffersen skulle ta OL-gullet i slalåm.

Han ledet etter den første omgangen, og erkerival Marcel Hirscher hadde kjørt ut.

Men, det er mye tilfeldigheter i slalåm, og får man én dårlig sving er man i trøbbel.

Nettopp det skjedde 23 år gamle Kristoffersen i dag. Han kjørte med det ut for første gang siden Kitzbühel i januar 2017.

Syk

Etter dagens renn forteller Kristoffersen at han har vært småsyk den siste tida, men at det ikke var grunnen til at han ikke vant.

- Jeg kommer seint ut av den første hårnåla, og da er det en større grop i den neste svingen. Da tar innsiden på skoa tak. Jeg var veldig raskt oppe igjen, men ikke raskt nok, og jeg får neste port mellom beina. Hadde jeg ikke fått det, hadde det blitt interessant, for det hadde gått fort derifra og ned, sier Kristoffersen til Dagbladet.

- Hvordan er det å stå her nå og vite at du hadde en stor mulighet til å ta gullet?

- Du, det går veldig fint. Jeg tar det veldig med ro. Jeg er 23 år gammel og skal kjøre flere OL-konkurranser, forhåpentligvis. Skal man vinne, må man satse. Det er bedre å prøve og feile enn å ikke prøve i det hele tatt. Jeg var ikke her for noen fjerdeplass i dag.

Han fortsetter:

- Sånn er livet. Det er bedre å dø enn å drite seg ut. Jeg og fatter'n sier alltid at så lenge jeg prøver mitt beste, så skal jeg være fornøyd. Og det gjør jeg i dag. Hadde vært mye verre å safe og bli nummer fire.

André Myhrer vant foran Ramon Zenhäusern og Michael Matt.

GRATULERTE PALLEN: Til tross for at slalåmen ble en skuffelse, var Henrik Kristoffersen raskt borte og gratulerte gullvinner André Myhrer, Ramon Zenhäusern og Michael Matt. Foto: Hans Arne Vedlog
GRATULERTE PALLEN: Til tross for at slalåmen ble en skuffelse, var Henrik Kristoffersen raskt borte og gratulerte gullvinner André Myhrer, Ramon Zenhäusern og Michael Matt. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Burde ha taklet det

Slik oppsummerer også pappa Lars Kristoffersen sønnens løp. De to er opptatt av at Kristoffersen skal gi alt, og kjører han så godt han kan, bryr de seg ikke om resultatene. For de vet at de kommer, hvis han kjører som han skal.

De to hadde en peptalk oppe i løypa etter at sønnen kjørte ut:

- Det var litt knotete der oppe, men det burde han ha taklet, sier faren til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Klart jeg er skuffet. Det var akkurat som at han ikke kom ordentlig i gang. Hvis du da får en dårlig sving, så kommer du litt på etterskudd. Det var ikke noe overtenning eller nerver, men sånn skjer, sier faren til Dagbladet.

Pappa Lars var likevel raskt frampå å forklare at de ikke kommer til å være skuffet i lang tid framover:

- Sånt skjer. Du har ikke noe valg. Du må ta risiko og gjøre som du er vant til. Tar du ikke risikoen, vinner du ikke, sier Lars Kristoffersen.

Vanskelige forhold

Henrik Kristoffersen kan, til tross for dagens slalåm, si at han har hatt et godt OL. Sølvet på storslalåmen gjør at han tar med seg medalje hjem, og nå handler alt om verdenscupen igjen.

Etter den første omgangen sa Kristoffersen at snøen var en utfordring, og det gjentok han etter den andre omgangen.

- Det er en flatt og forholdsvis enkel løype, egentlig. Det som er vanskelig, er snøen. Jeg skal ikke si at det er derfor jeg ble spyttet litt ut på toppen der, men det er vanskelig. Det ser du for Hirscher også, sier Kristoffersen.

At det er vanskelige forhold, støtter også den svenske vinneren André Myhrer:

- Det har vært utfordrerne forhold her. Vi har jobbet mye med å få riktig setup her, og heldigvis traff vi. Det er en snø som gjør at du må være offensiv og satse, sier den svenske vinneren på pressekonferansen.