Pappa Kristoffersen hevder Skiforbundet var positive til Red Bull-avtale

Lars Kristoffersen står fast på at Norges Skiforbund i 2016 var positive til at sønnen Henrik kunne inngå en sponsoravtale med Red Bull.

VITNET: Lars Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix.
VITNET: Lars Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

– At ingen noen gang har vært positive til å få til en avtale (med Red Bull), er vanskelig å forstå, sa Lars Kristoffersen i sin forklaring i Oslo tingrett torsdag.

Kristoffersen fortalte om hvordan han i mars 2016 avtalte et møte med Red Bull i Innsbruck for å forhandle en avtale etter det han mener var positive signaler fra skiforbundet.

– Elling Breivik (daværende leder i alpinkomiteen) ringte og sa at «dette løser seg», forklarte Kristoffersen i retten.

Henrik Kristoffersen kjemper for å få lov til å ha Red Bull som sponsor på hjelmen etter at han til slutt fikk nei til dette i 2016. Norges Skiforbund er sterkt uenige i at det ble gitt en form for forhåndstilsagn om at en avtale kunne inngås.

Kristoffersens far og manager Lars mener all virksomhet i alpinklubbene er tuftet på foreldre og ildsjelers innsats.

Henrik Kristoffersen sa i retten onsdag at Norges Skiforbund har gjort lite eller ingenting for ham og klubben hans Rælingen. Dette spørsmålet inngår i striden om Kristoffersens rett til å inngå sponsoravtale med Red Bull.

Kristoffersens far og manager Lars fulgte opp kritikken i Oslo tingrett torsdag.

– Klubbene er driftet av foreldre og ildsjeler som ikke får vederlag. Tilskuddet fra skiforbundet utgjør ikke den store biten, sa Kristoffersen, som mener at skiforbundet viser i «rosinen i pølsa» når de viser hvilke tilskudd som er kommet Rælingen til gode.

– Det kan gå år mellom hver gang de besøker en klubb eller et anlegg, sa Lars Kristoffersen.

Kristoffersen var heller ikke fornøyd med skiforbundets oppfølging etter hvert som utøveren blir eldre og kommer på landslag.

- Det er liten eller ingen individuell oppfølging. Skiforbundet kan være til hinder for utvikling, sa Kristoffersen.

Akkurat nå er det pause i Oslo Tingrett, men etter lunsjpausen skal Stein Opsal, tidligere generalsekretær i vitneboksen for Norges skiforbund. Det samme skal flere tidligere og nåværende representanter for forbundet i ettermiddag og i morgen, fredag.