- Pappa la is og mamma stekte lapper

Det er langt fra Hol til Heerenveen. Men det er ikke tilfeldig at det er tre løpere fra Hol IL på skøytelandslaget. Håvard og Hege Bøkko takker hjemklubben.

FAMILIEN I RYGGEN: Håvard og Hege Bøkko takker Hol IL for at de har kommet så langt i skøytesporten som de har gjort. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FAMILIEN I RYGGEN: Håvard og Hege Bøkko takker Hol IL for at de har kommet så langt i skøytesporten som de har gjort. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Håvard Bøkko vant alt som var å vinne da NM på skøyter ble avholdt i Vikingskipet på Hamar for en uke siden.

Til helga er det verdenscupåpning i Heerenveen, uten hjemmefavoritt Sven Kramer, som holder seg unna konkurransene fram til desember.

Med andre ord er mulighetene gode for en Håvard Bøkko som føler seg bedre forberedt til en sesong enn på lenge.

Det kan virke lenge siden 23-åringen tok sine første skøytesteg for Hol IL. Bøkko mener likevel arbeidet som ble lagt ned av ildsjelene i klubben skal ha mye av æren for at han er på det nivået han er på i dag.

- Når du er ung betyr det utrolig mye å ha en klubb som står på for deg. Men det er først nå i ettertid man ser resultatene av det arbeidet de frivillige ildsjelene la ned. De er det mange av i Hol IL, sier Bøkko til Dagbladet.

Sammen med søster Hege og Kristoffer Fagerli Rukke er han en nå en av tre Hol-løpere på skøytelandslaget.

Miljøet i Hol går langt tilbake i tid, minst til 1945, og har tidligere fostret fram løpere som Ådne Søndrål. Bøkko-søsknene takker familien for at de fikk starten som ga den riktige motivasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer