Pappa Northug gir seg som manager for sønnen

- Vanskelig å kombinere papparollen med managerjobben.

FAR OG SØNN: Det er slutt på det profesjonelle forholdet mellom Petter Northug og pappa John. Nå er det igjen bare familiære forbindelser. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FAR OG SØNN: Det er slutt på det profesjonelle forholdet mellom Petter Northug og pappa John. Nå er det igjen bare familiære forbindelser. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(Dagbladet): To år var nok. Nå er ikke John Northug lenger manager for sønnen Petter. Etter å ha delt jobben med Lars Gilleberg det siste året, overlater han nå hele ansvaret til Gilberg.

- Fra og med nå skal jeg kun gi råd om skismøring. Det er det eneste Lars ikke har mer greie på enn meg, humrer John Northug til Dagbladet.

Allerede i fjor høst startet kontakten mellom familien Northug og Gilleberg, som har lang fartstid innen event og marketing.

Har funnet tonen - Det har vært en gradvis prosess, og vi har tatt oss tid til å bli kjent med hverandre. Det er veldig mange mennesker i små og store roller, og det har vært viktig at Lars har fått møte alle. Og ikke minst har det vært viktig at han og Petter skulle finne tonen, og det har fungert veldig bra, sier pappa Northug.

- Hva er det Gilleberg nå har ansvaret for?

- Han har ansvaret for alt som har med det kommersielle rundt Petter. Det vil si å følge opp sponsoravtaler, framforhandle nye sponsoravtaler - og ta stilling til hva Petter skal stille opp på av komersielle ting.

Muntlig avtale Ifølge Gilleberg er det ikke inngått noe skriftlig avtale mellom partene.

- Vi har en muntlig avtale. Det betyr at samarbeidet kan være over i morgen, eller det kan vare i 40 år. Et slikt samarbeid er helt avhengig av gjensidig tillit, poengterer han.

Men intensjonen er at det blir et langt samarbeid. Og Gilleberg er innstilt på å bruke all sin arbeidstid, og vel så det, på oppdraget.

I OL: Maj og John Northug på tribunen under OL i Vancouver, 2010. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
I OL: Maj og John Northug på tribunen under OL i Vancouver, 2010. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

- Du kan sette to streker under at det er en heltidsjobb. Petter Northug er en stor butikk, og du vil ha problemer me d å forestille deg enkelte av de henvendelsene som kommer, sier Gilleberg.

Bare pappa - Hvordan opplever du Petter Northug?

- Jeg opplever ham som en fantastisk person, og føler vi er blitt veldig godt kjent. Jeg vil si jeg opplever hele familien Northug som en fantastisk familie, sier Gilleberg.

Oppfatningen er gjensidig, og derfor trekker John Northug seg tilbake med god samvittighet.

- Det skal bli litt godt bare å være pappa igjen. Det er vanskelig å kombinere papparollen med managerjobben, for man tar kanskje en del ting litt for personlig, innrømmer Northug - som for lengst er tilbake i sin gamle jobb ved landbrukskontoret i Inderøy kommune.