Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa Northug ikke bekymret for kjempetapet på sønnens pokerkonto

- Det er jo sånn med alt, noen ganger taper man.

 OPPLADNING:  Pappa John Northug tror pokerspillinga fungerer som en oppladning for sønnen, som ikke er alene om å koble av på den måten. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPPLADNING: Pappa John Northug tror pokerspillinga fungerer som en oppladning for sønnen, som ikke er alene om å koble av på den måten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pappa John Northug tror ikke sønnen er den eneste av utøverne som slapper av med å spille poker mens de er i Sotsji.

Onsdag skrev den svenske avisen Aftonbladet at en profil ved navn «NorthugJr» har spilt hos Pokerstars under OL.

På nettsiden highstakesdb.com kan man følge aktiviteteten til ulike brukere, og den viser at «NorthugJr» spilte både lørdag, søndag og natt til torsdag.

Dagbladet får opplyst av kilder i pokermiljøet at kontoen «NorthugJr» tilhører Petter Northug jr., men det er ikke bekreftet at det er Northug sjøl som har benyttet seg av nettkontoen under OL.

Sporingssiden har beregnet at profilen tapte hele 127 000 norske kroner på 245 spilte hender onsdag. I helga skal det ha blitt et tap på 20 000 kroner.

- Mange som gjør det John Northug reiser til Sotsji mandag, men har enkelte dager flere samtaler med sønnen per dag.

Han forteller at han har fått med seg saken om at Northugs pokerkonto har vært i aktivitet under OL. Han tror poker kan være en viktig del av oppladningen for eldstesønnen og flere andre.

- Ja, i leiren så tror jeg det, sier han, og legger til at han ikke tror Petter er den eneste av utøverne i Sotsji som bruker tid på pokerspilling.

- Det er veldig mange utøvere som gjør det, litt for å få tida til å gå, forteller John Northug til Dagbladet.

Senest i oktober vant Petter Northug 135 000 kroner i internett-VM med brukeren «NorthugJr».

Det at 127 000 kroner har gått tapt på «NorthugJr»s konto samme dag som Petter Northug ble vraket til 15-kilometeren virker ikke til å bekymre pappaen.

- Det er jo sånn med alt, noen ganger taper man.

Svenskehets og dårlig form Nyheten kom i de dager da svenskene brisket seg som mest. Etter at Northug først ble nr. 17 på 30-kilometeren, og deretter røk ut i semifinalen i sprinten, har både 28-åringen og Norge fått høre det fra nabolandet.

Northugs form har ført til diskusjoner, særlig med tanke på om trønderen skal være Norges ankermann på stafetten eller ikke.

28-åringen selv har sagt at han skjønner at det norske folk bekymrer seg for stafetten, mens Fredrik Aukland mener det ikke finnes noen andre alternativer enn Northug på sisteetappen.

Pappa Northug mener storformen til sønnen ikke er langt unna, og mente det var lurt at han sto over dagens 15-kilometer.

- Han mangler litt overskudd, så det tror jeg er fornuftig. Han er fortsatt litt sliten, og det slår veldig ut når man er i høyden. Men formen kan komme over natta, understreker pappa Northug overfor Dagbladet.

Hele Norges coronakart