Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa Northug på svensk tv: - Vi skammer oss litt

Siste medaljesjanse for sønnen i morgen.

KONTROVERSER: På spørsmål om pappa John Northug og mamma May Fredly Northug noen gang skammet seg litt over utspillene til sønnen, var svaret tvetydig. - Absolutt. Vi sitter jo og skammer oss litt, sier han ifølge svenske Expressen. Foto: Privat
KONTROVERSER: På spørsmål om pappa John Northug og mamma May Fredly Northug noen gang skammet seg litt over utspillene til sønnen, var svaret tvetydig. - Absolutt. Vi sitter jo og skammer oss litt, sier han ifølge svenske Expressen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): OL har ikke blitt helt slik Petter Northug så for seg på forhånd. Så langt har det ikke blitt noen medaljer på 28-åringen, og klokka åtte i morgen tidlig går startskuddet for den siste muligheten. Herrenes femmil.

- Skammer oss litt I den anledning gjestet pappa John Northug svenske TV3s OL-studio, og ikke helt overraskende ble ordkrigen med svenskene raskt tema. På spørsmål om han og mamma May noen gang skammet seg litt over utspillene, var svaret tvetydig.

- Absolutt. Vi sitter jo og skammer oss litt, sier han ifølge svenske Expressen, før han fortsetter.

- Det er kanskje ikke riktig sånn at vi skammer oss, men iblant tenker man «det der burde du ikke sagt». Hans «offisielle» versjon er jo ikke noe vi fokuserer på. Det viktigste for oss er hverdagsmennesket Petter, sier han.

Ikke skienes skyld John Northug sier videre at skiene ikke er noe Petter kan skylde for mye på under lekene. Det er heller formen det har skrantet på, men tror han nå er i anmarsj.

- Han kom inn i mesterskapet uten det beste grunnlaget, men det har blitt bedre og bedre. Vi tror han har funnet formen nå. Han er positiv glad og munter, og det er et godt tegn, sier han.

Så gjenstår det å se om Petters gode humør er nok til å hindre at han går gjennom sitt første mesterskap på seniornivå uten medalje. Han regnes så absolutt blant outsiderne, men Dario Cologna og Alexander Legkov må nok finne seg i å bære de største favorittstemplene.

Hele Norges coronakart