Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa Riise ga United bank

LIVERPOOL (Dagbladet): John Arne Riises frisparkmål holdt 108 km/t, venstreskuddet hadde gitt bot i tettbebygde strøk. I går ble United bøtelagt. Michael Owen og Liverpool banket erkenaboen. Cupfinalen blir miniputt i forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de aller mest fornøyde var avisselger John (61), og assistentmanager Phil Thompson. John har solgt blekka «The Kop» siden 1944, før kampen trodde han det ble 3 - 1. Phil var langt mer usikker.

- Vi snakket om at vi måtte jobbe sokken av oss for å få et resultat, det gjorde vi.

- Frisparket?

- Riises frispark var av den typen som kan ende alle steder, men med den farten var det ikke en keeper i verden som kunne ha reddet det, sa en strålende fornøyd Thompson.

Hjemme i stua

Pools sjukmeldte manager Gerard Houllier satt hjemme i stua med storskjerm.

- Han ringte rett etter kampen og fortalte hvor stolt han var, sa Phil. Som så et United i sakte oppløsning. Tomålsscorer Michael Owen, derimot, Michael van Owen. Begge hans mål smakte av såkalt ekte goalgetter.

- Vi fryktet United da de tidlig etter pause fikk en redusering, men vi slo raskt tilbake. Jeg så ballen komme inn fra Riise mot Heskey, og da Heskey vant med en stuss, satset jeg bare på å komme høyest, sa Michael Owen. Hyggelig fyr.

John Arne Riise fant ikke anledningen til å snakke med Dagbladet.

- Han ville fortest mulig hjem med familien, var den beskjeden vi fikk fra seiersgarderoben. Så da så.

Fra taperne var det sir Alex som møtte pressen.

- Dette er ikke en god dag. Det er alltid ille å tape, ekstra ille å gjøre det her mot Liverpool, sa Ferguson.

Onkel Sami

Suksessen til Liverpool kommer av det kollektive mikset av ujålete stjerner. Maskinen fra gamle dager har startet, Liverpool ruler nå på toppen av tabellen. Det er tidlig i sesongen, men United ble løpt i senk. Forsvarsmessig solide anført av onkel Sami Hyypiä.

Ustøtt i de bakre United-rekker har det vært lenge. I går igjen. Til stor glede på puben The Arkles.

- Vi sa før kampen at vi måtte spille aggressivt, og aldri la United få kommandoen. De har jo alltid ballen mye, men det var vi som løp, jobbet og skapte sjansene, sa Thompson. Som ikke får rost midtbanesliterne nok.

Uniteds midtbane? Lite oppfinnsomme og statiske mot Steven Gerrard, Dieter Hammann, Danny Murphy og Vladimir Smicer.

I tillegg sto Liverpools spisskompetanse til særdeles i karakterbøkene. Sjelden har vi sett en større fjellvegg enn Emile Heskey. Luftas konge. Sammen med Michael Owen, et kongerike.

Liverpool var rett og slett mer skrubbsultne, United mette.

- Liverpool blir veldig vriene, sa Ferguson mutt før han plutselig reiste seg opp og gikk.

Solskjær fikk spilletid fra start, men nummer 20 ble byttet ut med Dwight Yorke. Uansett Solskjærs løskrutt, dette var ufattelig. Yorke bedriver fysisk fostring på nattklubber.

Dagen over

Kampslutt. Den lange søndagen for avismannen John var også over. Han trasket hjem. Havnebyen Liverpool ankret opp på nærmeste pub, et sted også mange norske sjøfolk har vært innom. Det er ikke få førstereisgutter som har våknet med bølger i håret etter en natt her.

Forsatt oser det hundevakt, fotballgalskap og yeah, yeah. Langs elva Mersey, og ikke minst rundt Anfield. Der smågutta sparker lærball på røde mursteinsvegger. Dagdrømmen om å bli en ny Michael Owen lever.

FAMILIENS HELT: John Arne Riise haster av gårde etter kampen sammen med samboerne Guri Havnevik og datteren Ariana
Hele Norges coronakart