Pappa sang for sølvgutten

Her skulle Tommy Ingebrigtsen feiret vinterferien sammen med familien hvis han ikke hadde kvalifisert seg til VM i siste sekund.

OPPDAL (Dagbladet): Men slik gikk det ikke. I går sto jubelen i taket på Sletvold Park Hotel utenfor Oppdal.

Da sølvet var klart, åpnet pappa Dag Ingebrigtsen champagnen han kjøpte i London sist helg.

Seinere på kvelden gikk han på scenen og sang kjempehiten «Forelska i lærer'n» til ære for sønnen som hadde hoppet seg tilbake til den absolutte verdenseliten.

- Helt rått! Dette fortjente Tommy. Men jeg synes han har fått hard medfart i mange år nå. Tommy har tross alt vært blant de beste i verdenscupen i mange år på rad, sier Dag Ingebrigtsen.

Urolig

Dagbladet fulgte rennet sammen med Tommys familie og venner. I minuttene før Tommys sistehopp klarte Dag Ingebrigtsen knapt sitte stille. Han har fulgt med sønnen siden han gjorde sine første skihopp som treåring.

- Gleden er stor, og jeg er veldig stolt. Men aller mest stolt er jeg over at Tommy er blitt en flott gutt, sier Dag Ingebrigtsen.

I går kveld spanderte han champagne på gjengen som i mange år har feiret vinter og påske på det samme hotellet.

Her kunne Tommy også vært. Ett rom står tomt på Sletvold Park Hotel, ettersom pappa Dag fryktet at Tommy skulle bli vraket fra VM-laget.

- Det så jo ikke så lyst ut tidligere i sesongen. Siden de andre nordmennene hoppet så bra, var Tommy innstilt på at han måtte bli med på vinterferie. Men i år må han nok vente til påsken før han kan bli med familien på ferie, gliser Dag Ingebrigtsen.

Forloveden glad

Hans forlovede Margrethe Gudny Knudtzon var minst like glad som Tommys rockepappa. Hun har fulgt hoppkarrieren på nært hold i elleve år, og beskrives som en av hans største tilhengere.

- Utrolig deilig! Det skal bli deilig å få hjem en stolt og fornøyd gutt. Jeg er selv kjempestolt, sier Knudtzon til Dagbladet.