Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Slovenia: 3 dager igjen

Pappa Sørloth: - Det gjør vondt

Alexander Sørloth (22) sliter i Crystal Palace. Det synes hans kjente far, Gøran Sørloth (56), er tøft å se på. Hjelper til med erfaringer fra sin egen karriere.

TØFF PERIODE: Alexander Sørloth (t.v.) sliter i Premier League. Pappa Gøran Sørloth følger karrieren tett.
TØFF PERIODE: Alexander Sørloth (t.v.) sliter i Premier League. Pappa Gøran Sørloth følger karrieren tett. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Slovenia, kl. 18 lørdag

STORO (Dagbladet): - Jeg har vært bortskjemt med prestasjonene hans. Oppholdet i Midtjylland var et eventyr. Det som har skjedd de siste månedene i Premier League, gjør litt vondt, sier Rosenborg-legenden Gøran Sørloth til Dagbladet.

Alexander Sørloth er nå på plass i Oslo. Sammen med resten av fotballandslaget forbereder han kampen mot Slovenia i Nations League lørdag. Tre dager seinere venter Bulgaria, også det på Ullevaal stadion.

Sørloth er blant de mest spennende spillerne Norge har. En høy, sterk og atletisk spiss. Da han gikk fra Midtjylland til Crystal Palace i vinter, var det treet som vokste inn i himmelen. Prislappen skal ha vært 130 millioner kroner.

Men på Selhurst Park i London kom hverdagen fort. Etter fire kamper forrige sesong fikk han en muskelskade. På åtte kamper denne sesongen står han oppført med fattige 81 minutter med spilletid. Og målene i Premier League glimrer med sitt fravær.

- Jeg kan oppsummere situasjonen med ett ord: Frustrerende, sier han til Dagbladet.

Raser

Selv ikke da spissrivalen Christian Benteke ble skadet, viste det seg at Sørloth sto først i køen. På sosiale medier raser fansen. Nordmannen blir stemplet som en flopp, og flere mener at han ikke holder nivået.

Pappa Gøran forteller at han kjenner manager Roy Hodgson godt, men synes det blir helt feil av ham å blande seg inn i noe som helst:

- Alexander er god nok! slår han fast med et bankende pappahjerte.

- Samtidig må vi ikke glemme at han er i Premier League. Du har kommet på øverste hylle med tanke på press og interesse. Vi må også huske at han bare er 22 år og har opplevd utrolig mye på kort tid. Nå handler det om å plukke opp hansken. Når han blir forbannet, blir han forbannet. Den energien må han bruke positivt.

Optimist

Gøran Sørloth er først og fremst kjent for karrieren sin i Rosenborg på 80- og 90-tallet. Men han var også innom Bursaspor i Tyrkia. Der hadde han først Sepp Piontek som trener. Da han var ferdig, kom en tyrker inn - og han ville slett ikke ha med Sørloth videre.

STJERNESPILLER: Gøron Sørloth var en av Rosenborgs største stjerner for Rosenborg på 80- og 90-tallet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STJERNESPILLER: Gøron Sørloth var en av Rosenborgs største stjerner for Rosenborg på 80- og 90-tallet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Han la ikke skjul på at han ville kvitte seg med undertegnede. Jeg angrer på at jeg ikke tok opp hansken, og trente enda hardere, sier senior som en sammenlikning med situasjonen til sønnen.

Crystal Palace ligger på 14. plass, 13 poeng bak serieleder Manchester City. At laget ikke har scoret mer enn fem mål, mener Alexander Sørloth taler til hans fordel om å få spille.

- Jeg er ganske utålmodig av meg. Jeg trives ikke med å sitte på benken, erklærer han.

- Men det kan snu fryktelig fort. Hvis jeg får starte en kamp, og scorer, kan alt snus på hodet. Da vil selvtilliten komme sakte, men sikkert tilbake.

- Får du med deg hva som skrives på sosiale medier?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har ikke behov for å følge med når jeg ikke spiller. Det kan også være skummelt å følge med. Gjør du det bra, kan det bli for mye av det gode. Gjør du det dårlig, kan du fort finne på å grave deg ned i en dyp dal.

Seks poeng

Helt svart er det ikke: Sørloth scoret mot Swansea i ligacupen. Men det er ingen tvil om at han sikter høyere.

Sørloth startet karrieren i Rosenborg. Deretter gikk ferden til Bodø/Glimt, Groningen og Midtjylland. Han har 15 A-landskamper og to mål.

Norge åpnet Nations League med 2-0-seier over Kypros og 0-1-tap for Bulgaria. Sistnevnte nasjon leder gruppa og har seks poeng. Norge og Kypros har tre poeng, mens Slovenia har null. Bare gruppevinneren får sjansen til å spille playoff om EM-sluttspill i 2020.

- Vi har ett fokus: Det er seks poeng, sier Sørloth om de to kommende kampene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!