MEGET GOD: Alexander Sørloth ble av en jury kåret til Glimts beste mot sin egen klubb Rosenborg søndag kveld. Her i duell med RBKs Ole Selnæs. Etterpå fikk han en god klem av pappa Gøran (innfelt), som anbefaler sønnen å bli i Glimt inntil videre. Foto: NTB Scanpix og Gunnar Hagen
MEGET GOD: Alexander Sørloth ble av en jury kåret til Glimts beste mot sin egen klubb Rosenborg søndag kveld. Her i duell med RBKs Ole Selnæs. Etterpå fikk han en god klem av pappa Gøran (innfelt), som anbefaler sønnen å bli i Glimt inntil videre. Foto: NTB Scanpix og Gunnar HagenVis mer

Pappa Sørloth mener junior bør bli i Glimt

Alexander Sørloth er på utlån fra RBK til Glimt - og der bør han bli, mener stolt pappa.

Bodø Glimt - Rosenborg 1-0 (1-0)

BODØ (Dagbladet): 19 år gamle Alexander debuterte på A-laget til Rosenborg i fjor. Men grunnet hard konkurranse om spissplassen - ikke minst fra en annen Alexander, ved navn Søderlund - ble han lånt ut til Glimt.

Rosenborg vurderer nå om Sørloth junior skal hentes hjem i overgangsvinduet som åpner 15. juli.

Pappas råd Pappa Gøran (52) hadde tatt turen fra Trondheim til Bodø for å se sønnen i aksjon, sammen med kona og andre venner og familiemedlemmer. På Aspmyra så han sønnen være en av banens profiler og bli kåret av en jury til Glimts bestemann.

En stolt pappa - selv legende i Rosenborg, etter 74 mål på 174 seriekamper mellom 1985 og 1993 - vil ikke legge seg opp i Rosenborgs avgjørelse. Men etter å ha gitt sønnen gratulasjonsklem, sa han dette til Dagbladet:

- Hvis jeg hadde vært Rosenborg-trener, så tror jeg at jeg ville latt ham bli i Glimt, iallfall ut sesongen. Alexander er i god utvikling, og da kan det være mest fornuftig at han fortsetter i Glimt.

- Var han Glimts bestemann i kveld?

- Han var én av de beste, hvertfall.

Da Egil «Drillo» Olsen - TV2s ekspertkommentator på Aspmyra - var landslagssjef i sin første periode, hadde Gøran Sørloth omtrent klippekort som spiss. I går kveld ga Drillo følgende TV-attest til Alexander:

- Jeg tror nesten han er bedre enn faren.

Kåre i tenkeboksen Alexander Sørloth vil selv ikke spekulere i sin egen fotballfremtid:

- Jeg trives godt i Bodø, forholder meg til at jeg er Glimt-spiller.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sa i går kveld dette om Sørloth junior:

- Vi er i en prosess nå, hvor vi vurderer hva som er best. Det kan være han er tjent med å være i Glimt. Men det kan også være at vi er best tjent med å hente ham hjem. Vi får se, sa RBK-treneren med et uutgrunnelig smil.

Alexander Sørloth har vært god for Glimt i det siste, etter en tøff periode hvor han har vært ute av laget og henvist til å spille på B-laget i 3.divisjon.

Men både mot Vålerenga i forrige kamp, og nå mot Rosenborg, har Sørloth junior vist prov på at han kan bli en spissjuvel.

- Alexander bør bli hos oss ut sesongen, minimum. Her får han utvikle seg og ta nye steg, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Tilfellet Sané En annen Glimt-spiller som har vært høyaktuell for Rosenborg den siste uken, er den ruvende og taklingssterke midtstopperen Vieux Sané.

Etter at klubbene lenge har vært enige om en overgangssum på to millioner kroner for Sané, hvis kontrakt går ut etter sesongen, strandet forhandlingene på Sanés personlige betingelser. Altså lønn.

- Det er korrekt. Vi klarte ikke å bli enige om pengene, sa Sané til Dagbladet etter å ha storspilt mot klubben han egentlig ville gå til.

- Hva skjer nå, kan du bli solgt til en annen klubb i sommer?

- Det kan skje. Min agent har kontakt med et par europeiske klubber i større ligaer.

- Kan du fortsatt bli Rosenborg-spiller, slik du ser det selv?

- Ja. Det kan fortsatt bli Rosenborg.

Konfrontert med Sanés utsagn, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet:

- Det løpet tror jeg er kjørt. Vi jobber med å hente en annen midtstopper til Rosenborg, og kommer neppe til å ta opp igjen forhandlingene med Sané.

BLIR, BLIR IKKE: Vieux Sané var en gigant i søndagens oppgjør. Selv har han ikke lukket døra for en Rosenborg-overgang. Men sjekk hva RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sier til det. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
BLIR, BLIR IKKE: Vieux Sané var en gigant i søndagens oppgjør. Selv har han ikke lukket døra for en Rosenborg-overgang. Men sjekk hva RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sier til det. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer