Pappa Sørloth reagerer

Synes RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann (33) spiller altfor mange ganger uten midtspiss. - I mitt hode er det rart, sier Rosenborg-legenden Gøran Sørloth.

VARIERER: Alexander Sørloth. Foto: NTB
VARIERER: Alexander Sørloth. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LERKENDAL (Dagbladet): Alexander Sørloth (25) fortsetter å svinge i prestasjonene for RB Leipzig, serietoeren i Bundesliga.

Den klassiske midtspissen har åpenbart tatt steg det siste året. Ikke minst var han knallgod i VM-kvaliken for Norge i mars. Nå handler det om å stabilisere prestasjonene i Tyskland og bidra med enda flere målpoeng. Hittil har han fem mål i Bundesliga.

Fra Trondheim følger pappa Gøran Sørloth (58) sønnens Bundesliga-karriere tett. Og han reagerer over enkelte av prioriteringene til trener Julian Nagelsmann.

PAPPA: Gøran Sørltoh savner oftere midtspiss i RB Leipzig. Foto: Ole Martin Wold
PAPPA: Gøran Sørltoh savner oftere midtspiss i RB Leipzig. Foto: Ole Martin Wold Vis mer

- Alexander har fått spille mer. Jeg synes han har vært i gang siden 1. januar. Oppsett av lag er trenerens oppgave. Men jeg trenger ikke å være enig av den grunn, sier han i en samtale med Dagbladet utenfor Lerkendal stadion.

- Jeg synes Nagelsmann har spilt altfor få ganger med ren midtspiss. Det er nesten ti kamper uten midtspiss. I midt hode - og som gammel midtspiss - synes jeg det er litt rart.

Eivind Bisgaard Sundet kommenterer Bundesliga for V sport og påpeker:

- Sørloth har vært midtspiss. Men han har ofte også ligget ute til høyre i angrep. Det har da ikke vært andre midtspisser.

Nagelsmann kom fra Hoffenheim til RB Leipzig i 2019. Timo Werner - som Sørloth erstattet - var en typisk midtspiss som ventet på ballen.

Med Nagelsmann gikk han tidvis inn i rollen som offensiv midtbanespiller. Dette betydde mer løping og mindre tid til å fokusere på avslutninger.

Nylig ble det klart at Nagelsmann går til serieleder Bayern München etter sesongen. Han blir erstattet av Red Bull Salzburg-trener Jesse Marsch. Pappa Sørloth tror dette kan slå positivt ut for sønnen.

- Dette borger for at det blir litt mer framoverrettet. Forhåpentligvis også med en midtspiss som ruver sånn som Erling Braut Haaland gjorde i Red Bull Salzburg. Trenerskiftet ser trivelig ut i utgangspunktet. Så må Alexander ta opp hansken, vise at han er god nok - og at han vil klatre helt til topps.

FARVEL: Alexander Sørloth er ferdig i Trabzonspor. Slik tok han farvel med klubben. Video: Trabzonspor Vis mer

RB Leipzig ligger sju poeng bak serieleder Bayern München. Med tre kamper igjen er gulløpet kjørt.

Lørdag venter en spennende kamp mot Borussia Dortmund og Haaland, hvis Jæren-stjerna er skadefri. Lagene møtes igjen i den tyske cupfinalen 13. mai. Dette er for øvrig den tredje cupfinalen for Sørloth på tre år. Først spilte han for Gent i 2019. Så var det for Trabzonspor i fjor. Og nå for RB Leipzig.

Bisgaard Sundet mener Sørloth har prestert under forventningene i Tyskland.

- Han var en veldig stor overgang for Leipzig. Med fem mål i Bundesliga har han på en måte ikke innfridd. Hadde noen av toppscorerne i Bundesliga spilt for Leipzig - som Haaland og André Silva - så ville laget ha utfordret Bayern München om gullet. Nei, det har ikke gått helt på skinner, vil jeg si.

ENGASJERT: Dagbladet møter Gøran Sørloth utenfor Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold
ENGASJERT: Dagbladet møter Gøran Sørloth utenfor Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold Vis mer

Pappa Sørloth er ikke i tvil om at det vil komme mer fra sønnen:

- Alexander har vist at han duger veldig bra i Bundesliga. Vi må heller ikke glemme at dette er Bundesliga og toppen. Jeg tenker også på når det går noen kamper uten at Erling scorer og det blir negativitet. Men herregud, dette er øverste hylle i fotballen. Vi må ikke glemme det.

Sørloth presiserer:

- Vi skal stille kravene. Det er det ingen fare med. Men vi må også glede oss over mye av det som skjer.

Usikkerhetsmomentet blir trenerbyttet.

- Jeg tror det kommer noen veldig viktige kamper for Sørloth mot slutten av sesongen. Det er lett for en ny trener å satse på en ny spiss hvis nordmannen ikke gjør det bra mot slutten, påpeker Bisgaard Sundet.

- Nå har han muligheten til å avgjøre cupfinalen. Jeg tror det kanskje må noe sånt til for at han skal få like gode sjanser under en ny trener. Han har fått ganske mange muligheter av Nagelsmann, selv om han ikke har scoret.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer