Pappa Svein tror Ståle gir seg

Pappa Svein Solbakken tror Ståles fotballkarriere er over. - Ståle er ikke typen til å fortsette etter det som har skjedd, sier han.

Hele familien til Ståle Solbakken er nå samlet i København. Ståles mor kom allerede tirsdag kveld. I går kom også faren Svein og broren Espen til Danmark.

De aller viktigste - og gledeligste - for familien er at Ståle har vist klare tegn til bedring så raskt, men de synes samtidig det er leit at Ståles fotballkarriere kan være over.

- Jeg tror det blir umulig for ham å komme tilbake. Sjøl om det bare er en av en millions sjanse for at noe slikt skal skje igjen, tror jeg Ståle gir seg med fotballen nå.

- Han er ikke en type som tillater å senke seg ned et hakk. Det er tragisk at det skal slutte på denne måten. Jeg er overbevist om at han kunne spilt på toppnivå enda et par sesonger etter at kontrakten hans hadde gått ut i 2002, sier Svein Solbakken til Hamar Arbeiderblad.

Familien er glade for støtten de har fått de siste dagene.

- Det positive oppi alt dette er all den rosen Ståle har fått gjennom kamerater, spillere og aviser. Jeg tar det som et tegn på at han ikke bare er en helt vanlig spiller, sier Svein Solbakken.

Faren og broren valgte å dra rett hjem til Ståle og kona Anikkens hus i utkanten av København i går.

- Han er sikkert sliten etter besøk og folk som har vært rundt ham, men vi skal besøke ham i dag, sier Svein Solbakken.

- Ståle er klar over at han ble rammet av hjertestans, men at han ikke skjønnner alt rundt det som har skjedd, forteller Espen.

- Han har vært våken og snakket mye både med kona Anniken, faren til Anniken og sin egen mor. Han er også flyttet fra intensiven til et vanlig rom. Derfra overvåkes hjertet via en boks på et annet rom, forteller Espen Solbakken til Hamar Arbeiderblad.

Han tror det snakk om uker før andre enn hans nærmeste og klubben får komme i kontakt med broren.

(Dagbladet.no)