- Pappa tar feil

BYGDØY (Dagbladet): John Carew (20) var lettere flau over at pappa Ousainou i gårsdagens Dagbladet sa at sønnen kunne bli verdens beste fotballspiller. - Pappa var litt høyt oppe, selvsagt kan jeg ikke bli verdens beste.

Etter gårsdagens lette restitusjonstrening var Carew mest opptatt av å dempe all rosen som fulgte etter scoringen som gjør at Norge kan reise til EM med skalpen til en av Europas fotballstorheter i lomma.

Og den som tok aller mest av lørdag var pappa Ousainou.

I gledesrus sa han at sønnen kan bli verdens beste fotballspiller - og at John også kan bli EMs toppscorer hvis han får spille.

Rivaldo

- Det blir helt feil. Jeg kan ikke bli verdens beste fotballspiller og jeg blir heller ikke toppscorer i EM. Jeg har mer enn nok med å spille meg inn på laget, selv om jeg nå føler at jeg er nær en start-plass.

- Hvem mener du er verdens beste fotballspiller i dag?

- Rivaldo.

Forventningspress

Med en prislapp på 75 millioner kroner vet Carew at forventningspresset garantert vil komme når han starter sin nye fotballkarriere i spanske Valencia 10. juli.

Selv tror han at en lav profil vil tjene ham best - derfor ønsker han ingen store ord rundt sin person. Overfor Valencia har han også ytret et ønske om at de ikke presenterer ham som erstatter for klubbens argentinske superstjerne Claudio Lopez, som sannsynligvis blir solgt til italienske Lazio for i overkant av 200 millioner kroner.

Pugger spansk

For å gjøre overgangen til spansk fotball enklere har Carew allerede begynt å lese spanske gloser.

- Foreløpig er det på nivået «Jeg heter....». Men sannsynligvis blir det et intensivkurs i spansk med privatlærer etter EM, smiler Carew.

PS!

Landslagets assistent-trener Harald Aabrekk bekrefter overfor Dagbladet at Carew er i start-elleveren mot Spania 13. juni hvis han i tida framover er i samme slag som mot Italia.

NED PÅ JORDA: Pappa Ousainou Carew skrøt hemnigsløst av sønnen etter Italiakampen. - Pappa var litt høyt oppe, mente hovedpersonen.