Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa tjente fett på Kirklands England-debut

Kunne cashe inn 10 år gammelt veddemål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Chris Kirkland (25) var 15 år gammel, satset faren Eddie Kirkland 100 pund på at sønnen en dag ville spille for det engelske landslaget. Egentlig hadde han ikke råd, men med hjelp fra kona og sønnen Chris klarte de å skrape sammen beløpet.

Oddsen for at veddemålet skulle gå inn ble satt til 100:1.

I går kunne pappa Eddie le hele veien til banken - eller skal vi si bookmakeren.

Gjerrig pappa

Etter pause i Englands privatkamp mot Hellas fikk Chris Kirkland sin landslagsdebut da han erstattet Paul Robinson i Englands mål. Dermed tjente Eddie 10 000 pund - rundt 120 000 norske kroner.

Men pappa Eddie måtte iverksette en skikkelig leiteaksjon for å finne igjen den verdifulle lappen.

- Jeg er glad for at pappa omsider fikk pengene sine. Jeg ga ham og mamma trøya mi også, fordi de fortjente det, sier Kirkland, ifølge Soccernet.  

- Foreldrene mine hadde ikke råd til å sette 100 pund på at jeg skulle spille for England, så de bidro med 30 pund hver og et par av oss andre spyttet inn 10 pund. Jeg har forsøkt å ta veddelappen fra ham et par ganger, men han sa nei hver gang. Jeg har lyst til å kreve tiern min tilbake, men pappa er en veldig gjerrig mann. Han kommer nok til å investere premien i obligasjoner eller noe, og de vil ikke bli sett igjen de neste 10 årene, sier Kirkland.

DEBUTERTE: Etter pause kom Chris Kirkland inn for Paul Robinson i gårsdagens landskamp mellom England og Hellas. Dermed kunne Kirklands pappa cashe inn rundt 120 000 kroner for et 10 år gammelt veddemål. Foto: REUTERS
DEBUTERTE: Etter pause kom Chris Kirkland inn for Paul Robinson i gårsdagens landskamp mellom England og Hellas. Dermed kunne Kirklands pappa cashe inn rundt 120 000 kroner for et 10 år gammelt veddemål. Foto: REUTERS Vis mer

Uheldig med skader

Det spøkte imidlertid lenge for om Eddie Kirkland noen gang ville kunne cashe ut pengene. Kirkland jr. har nemlig vært svært skadeutsatt. En alvorlig ankelskade, fulgt opp av en brukket finger og problemer med vrista gjorde at Liverpool-karrieren gikk i vasken.

Ferden gikk videre til West Bromwich på utlån, hvor han etter hvert ble benket til fordel for mannen Manchester United nylig hentet - Tomasz Kuszczak.

Nå nyter imidlertid Kirkland tillit hos Wigan-manager Paul Jewell - og i går ble han tidenes første Wigan-spiller til å spille for det engelske landslaget.

image: Pappa tjente fett på Kirklands England-debut