Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa veddet på Chris

Chris Kirkland (22) kan debutere for England i morgen. Da tjener faren og hans kamerater en drøy million.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkland har nemlig alltid hatt en far med stor tro på guttungens ferdigheter. Da Chris var 10 eller 11 år gammel, troppet pappa Eddie opp hos sin lokale bookmaker og ba om odds på at sønnen en dag skulle spille for England.

- Han ble lovet 100 ganger pengene. Han og ni av kameratene hans satset 100 pund (1180 kroner) hver. Det betyr at de kan vinne forferdelig mye penger, og selvsagt var jeg glad og overrasket over å bli tatt ut i troppen, sier Chris Kirkland ifølge The Mirror.

Sender Sven-Göran Eriksson ham på banen i morgen, betyr det 1,2 millioner kroner på deling for Eddie Kirkland og kameratene hans.

Skadetrøbbel

Dette er første gang Chris Kirkland er tatt ut i den engelske landslagstroppen. I fjor høst kapret han plassen som førstekeeper i Liverpool da Jerzy Dudek opplevde formsvikt. Men 26 januar i år ble han skadd i en cupkamp mot Crystal Palace, og siden da har han jobbet med å komme tilbake på banen. I serieåpningen mot Chelsea ble han vraket til fordel for Dudek, så landslagsuttaket kom som en stor overraskelse.

- Jeg satt hjemme med kjæresten min og familien min da troppen ble offentliggjort, og det var en virkelig overraskelse å se navnet mitt. Jeg hadde ikke ventet det. Jeg er akkurat tilbake fra en alvorlig skade, og trodde det ville ta en stund før jeg hadde en sjanse, sier Kirkland.

Ingen førstekeeper

Han er tatt ut sammen med West Hams David James og Leeds-keeper Paul Robinson. Ingen av dem har etablert seg som klare førstevalg etter David Seaman, så sjansen for at Kirkland debuterer er tilstede allerede mot Kroatia på Portman Road i morgen kveld.

Pappa Eddie Kirkland har vunnet kampen mot kreftsykdom, og kan få en pen økonomisk seier på toppen av det - dersom han har tatt vare på spillekupongen fra tidlig på 90-tallet.

- Jeg håper jeg spiller og lever opp til troen han har hatt på meg. Det ville vært stort for oss begge, og jeg er sikker på at han vil feire som en gal. Men jeg tar ingenting på forskudd, og det gjør ikke han heller. Først må jeg etablere meg på laget i Liverpool etter skaden, sier en nøktern Kirkland.