Pappa vet best

Det endte med tap, og da er det bare å ta dommeren. Når det gjelder fotball, snakker alle fedre samme språk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HUE (Dagbladet.no): Det som startet med en kameratslig bar-avtale mellom to fotballpresidenter, har nådd sitt foreløpige klimaks på tribunen rett under meg. Nå er det dommeren som skal bli flådd.

I 2x20 minutter har pappaen i sommerskjorte og fritidsslacks lastet sinne. Klimasjokket har forlengst snudd opp ned på vante værmeldinger i den gamle keiserbyen her midt i Vietnam. I fjor høst kom det 17 orkaner i stedet for tre. I dag er den klebrige tropevarmen byttet om til behagelig norsk sommerbris, men inne i det nybygde sportspalasset midt i byen kjøles likevel ikke fotballfeberen ned.

Det var idioten av en dommer som dømte frispark til motstanderne åtte små sekunder før slutt, og vippet 1-0 til 1-1 sånn at det som skulle ha vært finaleplass i turneringen i stedet ble nederlag på straffespark. Det er mye tapt ære.

Nå har pappaen nådd helt opp til synderen i sort, og har du sett filmklipp av vietnamesisk streetfight aner du at dette kan bli blodig.

JEG TRODDE jeg var i Hue for å se noen smårollinger leke seg i den ene semifinalen i vennskapsturneringen Norway-Vietnam-Laos-Thailand Cup 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer