Parabolkunder mister Premier League-kamper

Får bare se én kamp på TV lørdag klokka 16.

MÅ SE PÅ NETT: Parabolkunder får ikke velge mer enn én kamp klokka 16 på lørdager resten av denne sesongen. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
MÅ SE PÅ NETT: Parabolkunder får ikke velge mer enn én kamp klokka 16 på lørdager resten av denne sesongen. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer


(Dagbladet): Fra og med førstkommende lørdag får de som tar inn Premier League-kamper via parabolantenne kun én kamp å velge i klokka 16 lørdag ettermiddag.

Dette rammer ikke bare norske kunder, men parabolkunder i hele Europa.

Bakgrunnen for dette er en EU-dom som slår fast at privatpersoner og puber i England kan vise Premier League-kamper ved hjelp av satelittkort fra andre europeiske land, skriver TV 2, som har Premier League-rettighetene for Norge, i en pressemelding.

TV 2 skriver i pressemeldingen at kampene som vises på deres Premier League HD1-kanal vil vises som vanlig, mens parabolkundene vil få tilbud om å se kampene som vises på kanal HD2 og HD3 via en egen internettøsning.

- Den norske situasjonen gjelder bare parabolkunder, de med kabel-tv eller Altibox-tv blir ikke berørt, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Aleksander Valestrand til Dagbladet.

I Norge er det Viasat og Canal Digital som tilbyr TV 2s Premier League-kanaler til parabolkunder. TV 2 ber parabolkundene gå til nettsiden til sin leverandør for å finne ut hvordan de kan se kampene via nettet.

TV 2 sier de ikke hadde noe valg enn å rette seg etter domsbeslutningen i EU og Storbritannia.

- Vi beklager dette, at tv-seerne mister to kamper på lørdager kl. 16 på grunn av nye regler for Premier League. Men det er ingenting vi kan gjøre, rettighetshaver er rettighetshaver, sier kommunikasjonssjefen.

- Har dere fått reaksjoner fra kundene?

- Det er ikke så lenge siden vi gikk ut med dette, men vi regner med at vi får en del spørsmål på dette. Men mange går sikkert også til sin paraboldistributør. TV-seerne mister to kamper, de som fram til nå har gått på TV 2 PL HD2 og TV2 PL HD3 kl 16 lørdager, sier Valestrand.