Parademarsj

Irene vant til slutt enkelt 3-0 over VMs svakeste lag, og da starter sluttspillsfeiringa for tørste irer. Kampen minutt for minutt

Irland fikk den best tenkelige starten mot Saudi-Arabia med Robbie Keanes nydelige volley i det syvende minuttet. Og saudiene var knapt over midtstreken den første halve timen.

Men så viste Saudi-Arabia litt av hva de kan. Stadig kom de seg rundt på kantene og fikk lagt inn, og bare elendige avslutninger gjorde at Irland kunne gå til pause med ledelse.

Og på det tidspunktet måtte irene ha flere mål for å være sikre på å få være med videre i turneringen.

Trener Mick McCarthy så noe rødsprengt ut på benken mot slutten av første omgang, og det er uvisst hva han sa til spillerne sine i pausen. Men det så ut til å virke.

- Det var ikke noe hyggelig å sitte på benken og se på måten vi spilte på mot slutten av første omgang, men jeg synes guttene reiste seg mesterlig i andre, sa McCarthy til Canal Plus etter kampen.

Irland satte Saudi-Arabia under press fra første sekund av i andre omgang og presset på for å få den viktige scoringen.

Og den kom. Et frispark fra venstre ble hardt slått inn av Staunton, og mens Saudi-Arabias gode midtstoppere konsentrerte seg om innbytter Niall Quinn, stakk Gary Breen mellom dem og volleyet inn 2-0-scoringen.

Irland var dermed garantert avansement, og Saudi-Arabia hadde gitt opp. Og da kampens beste spiller fikk fritt leide på venstresiden var det klart for 3-0 og full fest i Irland.

Da spilte det mindre rolle at målet kom som en følge av den flaueste keeperopptredenen siden Peter Shilton snublet bakover på et tysk frispark i 1990.

MÅL: Her setter Robbie Keane inn ledermålet mot Saudi-Arabia.
GLAD BREEN: Gary Breen har akkurat sendt Irland til en definitiv plass blant de seksten beste i årets VM.
Banens beste: Damien Duff knaller inn sitt første og irlands tredje mål mot Saudi-Arabia.