Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paraguay fryktet sex-spørsmål

Og kastet ut svenske journalister fra den åpne treningen.

BREMEN(Dagbladet.no): Dagens Nyheter-fotograf Emelie Asplund fikk stor oppmerksomhet da hun fortalte at Paraguay-kaptein Roberto Acuna hadde forsøkt å sjekke henne opp.

Asplund var nylig i Århus for å dekke Sveriges VM-motstander førstkommende torsdag, Paraguay, i en privatkamp mot Danmark.

Kastet ut
Midt på natten ble hun vekket av en telefon fra Paraguays VM-vert Manuel Hoffmann, som fortalte at Acuna gjerne ville bli «bedre kjent» med henne.


Paraguay beklaget ikke akkurat oppførselen - men beskyldte i stedet Asplund for å ha diktet opp alt sammen.

Mandag kveld var et betydelig svensk pressekorps i Oberhaching utenfor München for å overvære Paraguays åpne trening.

De fikk være der i 10 minutter. Da kom en sivilkledd politimann bort og ga beskjed om at svenske journalister - og bare svenske - måtte forlate treningen.


Beordret av spillerne
Ifølge Dagens Nyheter var politimannen alt annet en komfortabel med det han ble pålagt å gjøre, og pekte derfor bort på Paraguays pressesjef, Nicolas Ledesma, som var mannen bak utkastelsesordren.

Han nektet først å forklare hvorfor, men kom på glid etter hvert.

- Han syntes det var litt flaut selv, men det var spillerne som hadde bedt ham gjøre det. De ville ikke ha noen spørsmål om sex, forklarer den eneste spansktalende svenske journalisten, Jonas Esbjörnsson fra Expressen.


- Diktet opp historier
Senere lettet også visepresidenten i Paraguays fotballforbund på sløret.

- De har diktet opp historier om ting som hendte i Danmark, og det har opprørt oss. De skrev at våre spillere hadde vært på damejakt. Guttene sier at det ikke er sant, forklarte visepresident Juan Angel Napout, ifølge Reuters.

President Lars-Åke Lagrell i det svenske fotballforbundet har liten forståelse for Paraguays oppførsel.

- Jeg har aldri tidligere hørt om at journalister fra en enkelt avis eller et enkelt land har blitt utestengt fra en trening. Derimot er det ikke uvanlig at man stenger treningene helt for pressen, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

PÅ SJEKKER\'N? Det er iallfall hva Dagens Nyheter-fotograf Emelie Asplund påstår om Paraguays kaptein Roberto Acuna. Nå blir svenske journalister straffet for uenigheten mellom dem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media