SJOKKERTE BRASIL: Paraguay-spillerne jubler etter Nelson Valdez' scoring. Foto: AP Photo / Felipe Dana
SJOKKERTE BRASIL: Paraguay-spillerne jubler etter Nelson Valdez' scoring. Foto: AP Photo / Felipe DanaVis mer

Paraguay sjokkerte Brasil både på og utenfor banen

Men Fred sørget for heldig brasiliansk poeng like før full tid.

(Dagbladet): • Brasil - Paraguay 2-2

Det så ut til å gå mot en sensasjonell seier til Paraguay. Roque Santa Cruz og Nelson Valdez hadde snudd 0-1 til 2-1, med to scoringer i andre omgang.

Men på overtid i kampen sørget innbytter Fred for et heldig Brasil-poeng, og stilnet jubelen blant de mange fremmøtte paraguayanske supporterne.

- Vi hadde seieren i lomma, men så rotet vi det vekk, sa Paraguays Néstor Ortigoza ifølge NTB.

MYE OPPMERKSOMHET: Denne supporteren var lysten på litt ekstra oppmerksomhet og poserte villig for fotografene. Foto: Reuters / Andres Stapff
MYE OPPMERKSOMHET: Denne supporteren var lysten på litt ekstra oppmerksomhet og poserte villig for fotografene. Foto: Reuters / Andres Stapff Vis mer

Jadson hadde gitt Brasil ledelsen med en markkryper like før pause, men Santa Cruz utlignet ti minutter ut i den andre omgangen etter slett brasiliansk forsvarsspill.

Brasil skapte lite fremover, og Neymar - som det var stilt store forventninger til før mesterskapet - så mer og mer frustrert ut etter som Paraguay skapte flere store muligheter.

Paraguay og trener Gerardo Martino fikk uttelling etter 67 minutter da Nelson Valdez somlet ballen i mål.

Bortsett fra et farlig Elano-skudd hadde Brasil nesten ingen muligheter, men på overtid sørget altså Fred for poengdeling i Gruppe B-kampen.

VENNER: Denne brasilianske supporteren og den paraguyanske supporteren var gode venner før kampen. Foto: Reuters / Andres Stapff
VENNER: Denne brasilianske supporteren og den paraguyanske supporteren var gode venner før kampen. Foto: Reuters / Andres Stapff Vis mer

- Copa er en vanskelig turnering. Vi ser etter løsninger for å bedre spillet, sa Brasil-trener Mano Menezes.

Paraguay markerte seg ogspå på tribunen. Larissa Riquelme ble verdenskjent for sin klesminimalistiske støtte til Paraguay under VM i fjor sommer.

På tribunen i dag var det andre som tiltrakk seg fotografenes oppmerksomhet før kampen, selv om Larissa har lovet at hun vil være til stede under årets turnering.

ALENE: En Brasil-supporter har plassert seg strategisk på tribunen. Foto: AP Photo / Fernando Vergara / Scanpix
ALENE: En Brasil-supporter har plassert seg strategisk på tribunen. Foto: AP Photo / Fernando Vergara / Scanpix Vis mer