Paraguay snudde med ti mann

Nelson Cuevas sendte Paraguay videre til åttendedelsfinalen på målforskjell. Sør-Afrika - Spania minutt for minutt. Slovenia - Paraguay minutt for minutt.

- Jeg er stolt av laget og jeg tror vi kan oppnå mye mer, sier Paraguay-kaptein Jose Luis Chilavert.

Paraguay gikk offensivt ut før dagens kamp og lovet mål mot allerede utslåtte Slovenia. Men samtidig var Paraguay avhengig av at Spania slo Sør-Afrika for å gå videre.

Og kampen begynte friskt for paraguay. De presset Slovenia høyt oppe på banen, og Jose Cardozo truet det slovenske forsvaret kontinuerlig. Men så stupte Carlos Paredes inn i sin andre hodeløse tackling for kvelden allerede etter 20 minutter, og fikk æren av å ta en tislig dusj.

Da begynte det å spøke for videre avansement.

Og når Milenko Acimovic dro av to mann og satte ballen mellom beina på Chilavert fra død vinkel på overtid i første omgang trodde nok de fleste at løpet var kjørt.

Slovenia tok umiddelbart grep om kampen etter pause, og litt hell kombinert med et par bra redninger av Chilavert hindret slovenerne i å punktere kampen fullstendig. Men Paraguay slo tilbake. Kraftig.

- Du må lide i fotballen, og vårt lag led mye i dag. Vi måtte kjempe hardt i denne kampen. Det var vanskelig, spesielt etter at Paredes gikk ut, sier trener Cesare Maldini.

- Men vårt lag er i superform og de spilte bra.

Slik reddet Paraguay plassen:

Da Jose Cardozo ble byttet ut med den ukjente 22-åringen Nelson Cuevas endret kampen totalt karakter. Cuevas utfordret, la inn, og var et konstant uromoment for lekne slovenere. Og da skulle det bare mangle at Cuevas selv fikk æren av å utlikne for Paraguay.

Han dro av to mann på vei innover i sekstenmeteren, og plasserte ballen enkelt til side for Dabanovic i det slovenske målet. 1-1 og Paraguay fikk tilbake troen på egne ferdigheter.

Bare syv minutter etter Cuevas mål presenterte den andre innbytteren seg. Jorge Campos fikk all verdens tid og rom på 18 meter og smalt ballen inn i nettveggen til venstre for Dabanovic.

Og stormløpet fortsatte. Først var det keeperlegenden Chilaverts tur. Han dro til på et frispark fra 30 meter, og bare en god og heldig Dabanovic kunne slå ballen i tverrliggeren og til corner.

Så var det supertalentet Roque Santa Cruz sin tur til å bomme. Cuevas kom seg fint fri på siden og la hardt og flatt inn foran mål. På bakerste dukket Santa Cruz opp, men klarte ikke styre ballen inn i det tomme målet.

Samtidig hadde Spania gått opp i ledelsen i den andre kampen i gruppa, og Paraguay trengte bare det ene målet for å gå videre.

Da fant Cuevas ut at det var best å ta saken i egne hender igjen. Han gikk forbi to slovenere innover i straffefeltet igjen, men denne gangen banket han ballen i tverrliggeren og ned. Paraguay var videre, og en ny nasjonalhelt må ha blitt født på Seogwipo stadion i Sør-Korea.

Men ferieturene bør han kanskje ikke legge til Sør-Afrika på noen år?

NESTEN HELT, LIKE GLAD: Chilavert banket et frispark fra 30 meter i tverrliggeren og ble nestenm nasjonalhelt i Paraguay, men Nelson Cuevas fikset avansementet noen minutter senere.
HELTEN: Nelson Cuevas var i ekstase etter å ha kommet inn og snudd kampen for paraguay.