<strong>BRONSEMEDALJE:</strong> Andreas Bjørnstad kunne slippe jubelen løs. Her er han fra semifinalen. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF
<div><br></div>
BRONSEMEDALJE: Andreas Bjørnstad kunne slippe jubelen løs. Her er han fra semifinalen. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Vis mer

Andreas Bjørnstad tok bronse

Paralympics: Bronse til Bjørnstad

På 400 meter fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO / RIO (Dagbladet): Andreas Bjørnstad kjempet seg fram til finale på 400 meter fri tidligere på onsdagen, og i finalen i kveld svømte han inn til bronse.

- Dette vet jeg ikke helt hvor kom fra. Det er helt sykt. Jeg klinte til etter 250 meter, og da falt de jeg kjempet ved av med av. I dag klaffet alt, sier Bjørnstad ifølge NTB.

Der var tidlig klart at gull og sølv skulle gå til Storbritannia, men bak kjempet tre en knallhard kamp om bronse. Blant dem, Andreas.

Og de siste hundre meterne var 19-åringen sterkest. Han kunne dermed juble for bronse i sitt første Paralympics.

Bjørnstad parkerte Carlos Serrano og Jose Arregui og hadde fire sekunder ned da han dunket den høyre hånda inn i bassengkanten.

Det var Bjørnstads andre finale på tre øvelser under Paralympics.

Teamet rundt Bjørnstad hadde tro på at 19-åringen fra Drammen skulle gjøre det bra i finalen. Han har to EM-gull på distansen, og før OL sa han:

- Det er klart at målet er medalje, men man stiller ikke opp i OL for å ta sølv.

19-åringen ble nummer to i sitt semifinaleheat som briten Michael Jones vant. Raskest var imidlertid Jonathan Fox fra Storbritannia som var i en klasse for seg. Det var også duoen i finalen.

Michael Jones tok gullet foran Jonathan Fox.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer