Paralympics-gull og verdensrekord

Cecilie Drabsch fra Stavanger vant 50 meter fri og satte verdensrekord med 31.51 under dagens paralympiske leker i Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammen med sølvvinner Roger Aandalen i boccia, sørget hun for at Norge har fem medaljer før de to siste dagene av lekene.

Den CP-rammede Drabsch slo verdensrekordholder Keren Leibovitch fra Israel med seks tideler og henviste henne til sølvplass. Drabsch tok kommandoen fra start og fosset inn til seieren. Hun forbedret sin personlige rekord på distansen med et helt sekund i løpet av gårsdagens forsøk og finale.

- Alt klaffet. Det var et perfekt løp. Jeg får et kick av å svømme for fulle tribuner. Selv om dette er min spesialdistanse hadde jeg ikke forventet å ta gull, sa Cecilie Drabsch som har en bronsemedalje fra før av i lekene.

Den andre norske finalisten i gulløvelsen, Mariann Vestbøstad fra Fitjar, ble nummer seks i finalen.

Medalje nummer fire

Bocciaspiller Roger Aandalen fra Gjøvik tok Norges fjerde medalje da han søndag fikk sølv etter å ha tapt 2-4 i finalekampen mot portugisiske Joao Fernandes. Aandalen ledet 2-0 etter de første av de fire omgangene, men portugiseren hadde marginene på sin side i de tre siste omgangene.

CP-rammede Roger Aandalen er med i sine tredje paralympiske leker og hadde fjerdeplass fra Atlanta for fire år side som sin beste prestasjon i paralympics før gårsdagens gullfinale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer