Paralympics-gull og verdensrekord

Cecilie Drabsch fra Stavanger vant 50 meter fri og satte verdensrekord med 31.51 under dagens paralympiske leker i Aten.

Sammen med sølvvinner Roger Aandalen i boccia, sørget hun for at Norge har fem medaljer før de to siste dagene av lekene.

Den CP-rammede Drabsch slo verdensrekordholder Keren Leibovitch fra Israel med seks tideler og henviste henne til sølvplass. Drabsch tok kommandoen fra start og fosset inn til seieren. Hun forbedret sin personlige rekord på distansen med et helt sekund i løpet av gårsdagens forsøk og finale.

- Alt klaffet. Det var et perfekt løp. Jeg får et kick av å svømme for fulle tribuner. Selv om dette er min spesialdistanse hadde jeg ikke forventet å ta gull, sa Cecilie Drabsch som har en bronsemedalje fra før av i lekene.

Den andre norske finalisten i gulløvelsen, Mariann Vestbøstad fra Fitjar, ble nummer seks i finalen.

Medalje nummer fire

Bocciaspiller Roger Aandalen fra Gjøvik tok Norges fjerde medalje da han søndag fikk sølv etter å ha tapt 2-4 i finalekampen mot portugisiske Joao Fernandes. Aandalen ledet 2-0 etter de første av de fire omgangene, men portugiseren hadde marginene på sin side i de tre siste omgangene.

CP-rammede Roger Aandalen er med i sine tredje paralympiske leker og hadde fjerdeplass fra Atlanta for fire år side som sin beste prestasjon i paralympics før gårsdagens gullfinale.

Aandalen har vist sterke konkurranseevner under lekene og har vunnet fire av sine åtte kamper med ett poengs margin. Boccia er en av de store øvelsene under de paralympiske leker.

Veteraner i maraton

I maraton leverte igjen veteranen Jørund Gåsemyr fra Drammen beste norske prestasjon med niendeplass i klassen for blinde. 49-åringen deltar i sine sjuende paralympiske leker og debuterte så tidlig som i 1980. Åtte år senere vant han gull i maraton i Paralympics.

I den største rullestolklassen, fikk Øyvind Sletten fra Harstad 26. plass blant 38 startende, mens Mikkel Gaarder fra Oslo fikk sjette- og sisteplass blant dem som fullførte klassen for de mest handikappede.

Norges eneste vektløfter i lekene, Frank Gyland, ble nummer åtte i 90 kilosklassen med 187.5 kilo i benkpress. Den koreanske vinneren Jong Park presset fantastiske 240 kilo.

(.NTB)