Paralympics: Gull til stafettjentene

HAKUBA: I regnvær og på den tregeste snøen Hakuba har oppvist i Paralympics til nå, pigget og løp de norske langrennsjentene til gull i stafetten. Gutta fikk bronse, og det norske kjelkehockeylaget vant 3-1 over Canada.

Paralympics-veteranen Ragnhild Myklebust var nedsyltet i forkjølelse, men startet likevel på 3 x 2,5 kilometer stafett.

- Jeg trodde ikke jeg skulle orke å røre på meg, sa hun etter løpet.

Men hun rørte seg så raskt at tyskerne og russerne pent måtte finne seg i å se ryggen hennes der hun pigget av gårde fortere enn de med bein kunne løpe. Norge stilte med Ragnhild Myklebust på kjelke, Anne Helene Barlund med bare en arm, og sterkt svaksynte Tone Gravvold med ledsager Frode Nilssen. Det var en god kombinasjon, for de tre jentene pigget og løp fra alle andre så det ble gull nesten tre minutter før sølvvinnerne fra Østerrike. De tre norske jentene gjorde unna 7,5 kilometer på tiden 33:53.1.

Hun var bare misfornøyd med at en av de russiske løperne nektet å slippe henne forbi. Det ble observert av flere, og etter oppfordring leverte Tone Gravvold protest på russerinnens oppførsel.

De norske langrennsguttene synes de presterte noe midt på treet. På 3 x 2,5 kilometer sitteski glapp medaljene, men på 4 x 5 kilometer stående klasse ble det bronse. En god stund så det ut til at Norge ville ta gullet, men så dro russerne og tyskerne kraftig til på slutten, og Norge måtte finne seg i tredjeplass.

- Det var et hard løp, med så mye løs snø at det ikke nyttet å bare bruke musklene og sparke løs. Jeg prøvde å konsentrere meg om teknikken, og heldigvis hadde vi bedre ski enn de andre. Vi har vært heldig med smøreteamet som har gjort en god jobb i dette mesterskapet, sa Sten Oluf Horn etter bronseløpet