Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paralympics-vinner er død

Den iranske styrkeløfteren Siamand Rahman (31) døde av hjerteinfarkt.

GIKK BORT: Siamand Rahman mistet livet som følge av et hjerteinfarkt. Foto: Wiki Commons
GIKK BORT: Siamand Rahman mistet livet som følge av et hjerteinfarkt. Foto: Wiki Commons Vis mer

Siamand Rahman (31), som har Paralympics-gull innen styrkeløfting, er død. Han mistet livet som følge av et hjerteinfarkt, skriver blant annet BBC. Han døde i hjembyen sin Oshnavieh.

Iraneren har vunnet Paralympics-gull i både London i 2012 og i Rio i 2016.

- Hele Paralympics-bevegelsen er i dyp sorg etter å ha funnet ut om bortgangen av Siamand Rahman, sier president i den internasjonale Paralympics-komiteen Andrew Parsons.

- Siamand var en pionér innen sin idrett, en inspirasjon for mange i sitt hjemland, Iran, og rundt hele verden. Han var også en fantastisk ambassadør for Paralympics-bevegelsen, fortsetter han.

Rahman har vært stor innen styrkeløfting. Han har satt verdensrekord ved ni anledninger mellom 2014 og 2016, i tillegg til at han har vunnet verdensmesterskap i Dubai i 2014.

Iraneren ble blant annet den første til å løfte over 300 kilo i Paralympics, og han har en rekord på 310 kilo som fortsatt er stående.

- Han var også et fantastisk menneske, en høflig gigant og en av de vennligste menneskene jeg har møtt, sier Parsons.

Hele Norges coronakart