Parasitt-alarm før verdenscupåpningen

Forurenset drikkevann i Östersund.

PARASITT-ALARM: Denne uka verdenscupåpner Ole Einar Bjørndalen (t.v.), Emil Hegle Svendsen og resten av verdenseliten i skiskyting i Östersund. Da må de være påpasselige med vannet de får i seg etter at det ble funnet parasitter i drikkevannet i den svenske byen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Mikhail Metzel
PARASITT-ALARM: Denne uka verdenscupåpner Ole Einar Bjørndalen (t.v.), Emil Hegle Svendsen og resten av verdenseliten i skiskyting i Östersund. Da må de være påpasselige med vannet de får i seg etter at det ble funnet parasitter i drikkevannet i den svenske byen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Mikhail MetzelVis mer

Det er påvist parasitter i drikkevannet i Östersund, der det arrangeres verdenscupåpning i skiskyting denne uken.

Sveriges landslag er blant dem som er blitt rammet av den hissige parasitten som har gjort mange syke i den svenske byen.

- Fredrik Lindström var uvel i natt, men ellers ser det bra ut. Dette endrer intet for oss. Vi koker alt vann som vanlig, og ellers er vi påpasselige med hygiene, sier landslagssjef Staffan Eklund.

Arrangøren tar også sine forholdsregler, og har gjort det siden det begynte å falle mistanke på drikkevannet.

- Vi koker alt vann til kaffeautomater og deler ut vann på flaske. Vi skal selvsagt levere friskt og rent vann, sier Gun Fahlander hos arrangøren.

- Dessuten kan man vel si at disse utøverne er vant til å drikke vann fra flaske.

Fra hoteller og andre bosteder er det kommet garanti om at alt vann som brukes i matlaging vil bli kokt først.

Verdenscupstevnet i Östersund innledes onsdag med normaldistanse kvinner.

(NTB)