Pardew ansatt som ny Newcastle-manager

- Han får ingen pangstart, sier Øyvind Alsaker.

ANSATT: Alan Pardew er ansatt som ny manager i Newcastle United. Han har skrevet kontrakt med klubben fram til 2016. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
ANSATT: Alan Pardew er ansatt som ny manager i Newcastle United. Han har skrevet kontrakt med klubben fram til 2016. Foto: Tom Hevezi, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Newcastle United har ansatt Alan Pardew som ny manager for klubben. Det bekrefter klubben på nettsiden sin i dag.

Pardew etterfølger Chris Hughton, som overraskende fikk sparken denne uka.

Pardew har tidligere vært manager i Reading, West Ham, Charlton og Southampton. Han fikk sparken i sistnevnte klubb tidligere i høst.

I Charlton ble han enig med klubben om å slutte, mens han fikk sparken også i West Ham.

Nå har han skrevet fem og et halvt års kontrakt med Newcastle. Om han klarer å fullføre den, setter han en solid personlig rekord.

Øyvind Alsaker sier til Dagbladet at han har hørt rykter om at Newcastle allerede forhandlet med Pardew før Hughton fikk sparken.

- Jeg er litt forundret. Pardew har ikke verdens sterkeste CV. Det er mye nedrykk der, sier Alsaker.

TV2-kommentatoren reiser til England i dag for å kommentere kamper i helga, og tror Newcastles nye manager kan få det tøft i debuten mot Liverpool på St. James' Park lørdag kveld.

- Newcastle er en ufattelig krevende klubb å være manager i, og jeg ønsker Pardew lykke til. Han får ingen pangstart, mange av spillerne var glad i Hughton og resultatene var ikke de verste. Klubben har krevende eiere, jeg tror det blir vanskelig for ham.