Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pardew ber illsint Wenger om unnskyldning

- Mente bare å feire målet vårt, sier West Ham-manageren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

West Ham - Arsenal 1-0.

(Dagbladet.no): Bare ett minutt før ordinær tid var ute snek Marlon Harewood seg bak ryggen på Arsenal-forsvaret og bredsidet inn seiersmålet mot Arsenal.

West Ham-spillerne kastet seg rundt halsen på hverandre i vill glede, men på sidelinja ble det svært så ampert.

Arsenal-manager Arsene Wenger og West Ham-manager Alan Pardew havnet i en heftig krangel, og måtte holdes tilbake for å hindre at krangelen utartet i fysisk håndgemeng.

Etter hvert så det ut som om managerene skværet opp - men så feil kan man ta.

Da dommeren blåste av kampen tre minutter på overtid, gikk Pardew mot Wenger og strakk ut hånda for å takke for kampen. Det nektet Wenger, som i stedet la armene demonstrativt i kors.

- Var i min fulle rett

Slikt blir man ikke populær av i tradisjonenes høyborg England.  Etterpå var det likevel Pardew som ba Wenger om unnskyldning.

INGEN GOD TAPER: Arsene Wenger var fly forbannet på West Ham-manager Alan Pardew mot slutten av kampen, og ville ikke takke for kampen da dommeren blåste av for full tid. Foto: EPA
INGEN GOD TAPER: Arsene Wenger var fly forbannet på West Ham-manager Alan Pardew mot slutten av kampen, og ville ikke takke for kampen da dommeren blåste av for full tid. Foto: EPA Vis mer

- Jeg ber om unnskyldning dersom jeg fornærmet Arsene. Unnskyld. Det var ikke personlig ment, jeg feiret bare målet vårt, det var ikke verre enn det, sier Pardew ifølge Sportinglife.

Pardew virker imidlertid ikke å være helt sikker på hva han egentlig skal unnskylde for:

- Jeg føler jeg var i min fulle rett til å feire målet etter en så intensiv kamp. Arsene virket å ha et problem med det, sikkert med god grunn, sier han. 

- Han (Wenger) er en fin fyr og jeg har stor respekt for ham.  

Også Cesc Fabregas måtte roes ned av Harewood etter kampslutt.

Snytt for straffe

Og franskmannen hadde grunn til å være frustrert - særlig ettersom London-laget ble snytt for en soleklar straffe drøye 20 minutter før full tid. Aleksander Hleb ble klippet ned av Spector innenfor 16-meteren, men dommeren vinket merkelig nok spillet videre.

West Ham hadde imidlertid også sine sjanser. Matchvinner Harewood kom fullstendig alene med Jens Lehmann etter 77 minutter, men tyskeren avverget.

0-1-tapet betyr at Arsenal taper terreng til teten, og London-laget er nå 10 poeng bak Manchester United med en kamp mindre spilt.

West Ham har nå vunnet to kamper på rad etter sin katastrofale innledning på sesongen, og har startet klatringen på tabellen.

Hele Norges coronakart