FIKK SVI: Alan Pardew får sju kamper og 600 000 i bot etter at han skallet ned Hulls David Meyler for en drøy uke siden. Her er de to på vei til å barke sammen. Foto: AP /Lynne Cameron/PA/NTB Scanpix
FIKK SVI: Alan Pardew får sju kamper og 600 000 i bot etter at han skallet ned Hulls David Meyler for en drøy uke siden. Her er de to på vei til å barke sammen. Foto: AP /Lynne Cameron/PA/NTB ScanpixVis mer

Pardew fikk sju kampers utestengelse for skallen

Og 600 000 i bot.

Newcastle-manager Alan Pardew må stå over sju kamper og betale 600.000 kroner i bot for hodestøtet mot Hulls David Meyler under en Premier League-kamp tidligere i måneden.

Det opplyste Englands fotballforbund (FA) tirsdag. Tidligere har forbundet uttalt at saken må kategoriseres som ekstraordinær på grunn av den innrapporterte hendelsens voldelige karakter.

- Newcastle United-manager Alan Pardew må med umiddelbar effekt sone en suspensjon på sju kamper, skriver FA og opplyser samtidig at Pardew kan anke straffen.

Newcastle-sjefen har innrømmet at han oppførte upassende da han tilsynelatende skallet midtbanespilleren Meyler tidligere i måneden. Han er fra før ilagt en bot på rundt en million kroner av klubben.

FA skrev tirsdag at de første tre kampene skal sones som en utestengelse fra stadion, mens i de neste fire, holder det at Pardew holder seg unna trenerområdet på arenaen.

Newcastle har foreløpig fredet manageren som mange mener burde få sparken etter opptrinnet. Også tidligere har Pardew vært innblandet i uheldige episoder, blant andre da han dyttet en assistentdommer i 2012.

(NTB)