Paret prøver desperat å stoppe bildet som er stjålet og misbrukt

Anja Pärson og Filippa Rådin opplever at et bilde av dem blir misbrukt av en slankeprodukt-produsent. Paret prøver desperat å stoppe bildet som nå blir spredd.

UTNYTTET: Anja Pärson og Filippa Rådin. Foto: NTB Scanpix
UTNYTTET: Anja Pärson og Filippa Rådin. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Anja Pärson og kjæresten Filippa Rådin er i trøbbel, skriver Expressen.

Den tidligere svenske alpinisten er fortsatt aktiv i media som alpinekspert for Eurosport, men denne uka er paret i fokus for alt annen en sesongstarten.

Filippa Rådin avslører på bloggen at paret er misbrukt av en slankeprodukt-produsent.

- Misbrukt

MISBRUKT: Det er et bilde fra den svenske idretts gallaen som nå blir blir av slankeprodukt-produsenten. Foto: NTB Scanpix
MISBRUKT: Det er et bilde fra den svenske idretts gallaen som nå blir blir av slankeprodukt-produsenten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De har unyttet Anjas navn og et bilde av oss i en kampanje. Vi har fått ekstern hjelp for å prøve å stoppe det, skriver Rådin på bloggen, som Expressen nå gjengir.

Bildet hun omtaler er fra Idrettsgallaen i Sverige er stjålet og blir spredd på nettet:

- Jeg blir også misbrukt. De har feilaktig uttalt at Anja har omtalt produktet på bloggen min. Jeg vil gjøre det klart at vi aldri har vært i kontakt med produsenten. Vi vet ikke noe om produktet og har ingenting med dem å gjøre i det hele tatt.

Flere stiller spørsmålet om hvorfor de ikke har fått bildet fjernet:

- Til dere som lurer på hvorfor vi ikke bare anmelder eller ber dem ta bort annonsen: Vi har forsøkt alt. Produsenten anstrenger seg for å utnytte andre mennesker, skriver hun, tydelig frustrert og lei.

Sto fram

Anja Pärson sto med sju VM-gull og seks OL-medaljer da hun la opp i 2012. Samme år sto hun fram som homofil, og fortalte at hun ventet barn sammen med samboeren Filippa Rådin.

Da hadde de to kjent hverandre siden 2005:

- Jeg tror jeg ikke sa noe fordi jeg ønsket hundre prosent fokus på løpene mine. Jeg tenkte aldri på at jeg var homofil da jeg var ung. Det skjedde bare da jeg møtte kona mi. Hun var gift og jeg hadde en mannlig kjæreste. Livene våre ble snudd på hodet, uttalte Pärson etter hun sto fram.