Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut


Paris-Nice endrer finale etter terroranslag

Unngår målgang i paradegata.

SEKUNDSTRID: Det ble jevnt under avslutningen av fjorårets Paris-Nice. Til slutt hadde Geraint Thomas bare fire sekunder til Alberto Contador. Her er rytterne i aksjon på 5. etappe, mot toppen av La Madone d'Utelle. / AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
SEKUNDSTRID: Det ble jevnt under avslutningen av fjorårets Paris-Nice. Til slutt hadde Geraint Thomas bare fire sekunder til Alberto Contador. Her er rytterne i aksjon på 5. etappe, mot toppen av La Madone d'Utelle. / AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer

(procycling.no): Sårene etter terroranslaget mot paradegaten i Nice på den franske nasjonaldagen er fremdeles ikke leget.

Franske ASO kunngjorde tirsdag at avslutningen av det åtte dager lange etapperittet Paris-Nice legges til kysten og Quais des Etats Unis - i stedet for Promenade des Anglais.

Dette for å respektere de sørgende etter at 86 mennesker ble drept under anslaget, ble det fortalt under presentasjonen.

Lastebildesperadoen var også årsaken til at årets sykkel-EM ble flyttet fra Nice til Plumelec.

Første sjanse for spurterne

Men som Frankrike, skal også sykkelsporten tilbake til normalen.

Hvordan ser sesongplanen til Alexander Kristoff ut? Sjekk her!

Årets Paris-Nice starter ikke med prolog, men en fellesstart over 148,5 kilometer og det som trolig blir en sjanse for Alexander Kristoff og feltets raske menn.

Også etappene mellom Rocherfort-en-Yvelines og Amily og Chablis-Chalon-sur-Saône er øremerket spurterne.

Klatrefest

Men når den 75. utgaven av Rittet mot Solen skal beskrives, snakkes det likevel om en utgave for klatrerne.

Tempoetappen opp til Mont-Brouilly skal vende fokus over mot sammenlagtfavorittene på dag fire av rittet.

Geraint Thomas, Alberto Contador, Richie Porte og Romain Bardet er en potent kvartett i denne sammenhengen.

Mont Brouilly, ,ed 7,7 prosent på de siste tre kilometerne, og over ni prosent innenfor siste kilometer, er den første, store testen.

1678 meter over havet

Dag fem gir mest sannsynlig spurterne deres siste sjanse til å skinne.

Etappe 6 inneholder nemlig hele seks kategoriserte stigninger, og det klatres helt fra starten av etappen.

Etappe 7 byr på Col de la Couillole og tar rytterne høyere opp i landskapet enn Paris-Nice har for vane å gjøre. Fjelltoppen ruver 1678 meter over havet, og etterfølges av førstekategorien Col de Saint-Martin. Det var her Bernard Thévenet kjørte Eddy Merckx av hjulet tilbake i 1975.

Rittets siste etappe har både start og målgang i Nice. Her skal terroranslaget mot den franske feriebyen garantert markeres før etappestart.

Terrenget som skal bestiges, er slettes ikke ukjent i Paris-Nice-sammenheng: Côte de Levens, Côte de Châteauneuf, Col de Calaison, Côte de Peille og til slutt Col d’Èze, før rytterne vender tilbake til Nice.

I fjor forsøkte Alberto Contador å frarøve Geraint Thomas ledertrøya på rittets siste dag, men waliseren maktet så vidt å holde unna.

Sky-kapteinen tok hjem sammenlagtseieren med fire fattige sekunder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling