Paris-Roubaix-vinner skal hjelpe Hoelgaard

- Man må være litt gal i hodet, så vi er en god match.

I GODE HENDER: Sébastien Joly og Frédéric Guesdon skal gjøre Daniel Hoelgaard til en enda bedre rytter i klassikerne.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I GODE HENDER: Sébastien Joly og Frédéric Guesdon skal gjøre Daniel Hoelgaard til en enda bedre rytter i klassikerne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Førsteårsproffene Odd Christian Eiking og Daniel Hoelgaard gjorde i forrige uke unne en lagbyggingscamp med WorldTour-laget FDJ.

Den var lagt til området rundt den vakre byen Annecy, noen få mil unna grensen til Sveits.

Her møtte han alle sine nye lagkamerater og hele støtteapparatet i FDJ.

Har startet franskstudier Det er allerede klart at to tidligere sykkelproffer blir viktige støttespillere i starten av gjesdalsbuens karriere.

Sébastien Joly la opp som Saur-Sojasun-rytter i 2011. Da hadde han 12 sesonger som proff bak seg.

Foran årets sesong ble han trener i FDJ, og vil sammen med Espen Aareskjold ha treneransvaret for 22-åringen.

- Sébastien snakker ikke så mye engelsk, så enten må han lære seg det — eller jeg må lære meg fransk, flirer Hoelgaard og avslører overfor procycling.no at han allerede er i gang med puggingen av franske gloser.

Vant Roubaix i ´97 Hoelgaards påtroppende sportsdirektør i det franske laget har en enda mer imponerende CV.

Frédéric Guesdon ble proff i 1995 og vant selveste Paris-Roubaix to år senere for nettopp Française des Jeux.

Det er selvsagt et inspirerende moment for en ryttertype som Hoelgaard.

- Han har vunnet Paris-Roubaix tidligere, som jo også er mitt favorittritt, så det er morsomt det. Jeg håper jeg kan få noen gode tips og råd. Dersom du skal vinne i Roubaix, er man nødt til å være litt gal i hodet. Vi er vel litt like der, så jeg tror dette blir en bra match, sier Hoelgaard.

Signert for klassikerne FDJ-rytterne møtes på nytt til en treningssamling i midten av desember, og der vil de også sette opp løpsprogrammet for første del av 2016.

- Jeg har meldt inn at jeg ønsker å sykle litt teknisk ritt, og gjerne litt kaotiske ritt i Nord-Frankrike, Belgia og Nederland. De signerte meg fordi de håpet at jeg kan gjøre det bra i klassikerne.

- Du vet kanskje ikke så mye om hva du skal sykle foreløpig, men hva håper du på?

- Jeg håper på et par semiklassikere. Det er nok litt tidlig med Flandern eller Roubaix. Jeg har ikke tenkt så mye på spesifikke ritt. Jeg håper å bli en del av gruppa, og vil gjøre jobben jeg får beskjed om å gjøre. Dersom jeg får sjanser til å kjøre for egne resultater, skal jeg gripe sjansen når den dukker opp, varsler han.
 
Får mindre sykkel Den forhenværende Joker-syklisten skifter fra Giant til La Pierre i 2016.

Han har allerede fått testet sykkelen ved et par anledninger, og det er allerede bestemt å gjøre noen justeringer fra utstyret han er vant til å sykle på.

- Jeg har gått ned en rammestørrelse, så det er litt uvant.

- Hvorfor har dere valgt å gjøre det?

- Jeg ligger litt imellom en medium og en large, men skal nå forsøke meg på en mindre ramme. Det går på å få bedre respons fra sykkelen i spurten og at det blir lettere å akselerere ut av svinger. Dersom jeg klarer å finne en god sittestilling på den, tror jeg det vil hjelpe meg, sier Hoelgaard.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!