Paris-terror ryster Ødegaard: - Det er forferdelig å lese

Sikkerheten skjerpet rundt landslaget.

PREGET:  Martin Ødegaard og fotballandslaget forbereder EM-playoff mot Ungarn. Her fra dagens pressetreff på spillerhotellet i Budapest. Foto: Bjørn Langsem
PREGET: Martin Ødegaard og fotballandslaget forbereder EM-playoff mot Ungarn. Her fra dagens pressetreff på spillerhotellet i Budapest. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Ungarn - Norge, på TVNorge klokka 20.45 søndag

BUDAPEST (Dagbladet): Martin Ødegaard (16) og fotballandslaget er rystet over nyheten om terror i Paris. Gutta gikk til sengs med nyheten i går kveld, og har i dag hatt en gjennomgang på spillerhotellet i Budapest.

- Det er forferdelig å lese og høre. Det er sånne ting som skjer, men som ikke skal skje. Det er forferdelig å lese, sier Ødegaard til Dagbladet.

Landslaget gjorde lørdag ettermiddag unna et pressetreff på hotellet i Budapest. Der var spørsmål om Paris-terroren en gjennomgangsmelodi. Blant annet ble vennskapskampen på Stade de France mellom Frankrike og Tyskland rammet

- Betyr ingenting - Det er helt forferdelig at sånne ting kan skje. Det er alle enige om, uansett hvem du er eller hvor du er fra. Det setter ting i perspektiv, sier Jo Inge Berget til Dagbladet.

Norge spiller returkamp mot Ungarn i EM-playoffen søndag kveld:

- Vi skal spille en veldig viktig fotballkamp i morgen. Men sammenliknet med det som skjedde i går betyr det jo ingenting, sier Berget.

Sikkerheten rundt det norske spillerhotellet er skjerpet. Det blir også økt sikkerhet rundt morgendagens kamp, der Norge må hente inn 0-1 fra Ullevaal.

- Reagerer med sjokk - Vi reagerer som alle andre i samfunnet generelt gjør - fotballspillere bryr seg om det som skjer - og vi reagerer med sjokk, sier Tom Høgli.

- Paris er en by mange føler et visst eierskap til, så det er vanskelig å finne de rette ordene til å beskrive dette. Vi har vært gjennom 22. juli selv, og vet hvordan franskmennene har det nå. Da blir det viktig å vise at vi bryr oss.

SJOKKERT:  Jo Inge Berget. Foto: Bjørn Langsem
SJOKKERT: Jo Inge Berget. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Blir det stor usikkerhet i troppen?

- Nei, ikke usikkerhet, men det var det vi snakket om til frokost. Vi har fått en god briefing av sikkerhetssjefen vår (Geir Ellefsen), men vi fotballspillere er overbeskyttet. Det er jo ikke vi som skal klage.

Profesjonelle - Tankene våre går til de som er rammet, sier Stefan Johansen.

- Når man ser noe sånt, blir man lei seg. Det hører ikke hjemme noen plass. Når jeg ser de videoene og bildene på nettet, synes jeg det er en stor, stor tragedie.

- Klarer dere å legge tragedien bort til kampen?

SJOKKERT:  Tom Høgli. Foto: Bjørn Langsem
SJOKKERT: Tom Høgli. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi er profesjonelle, så det må vi gjøre. Det klarer vi. Når jeg så det som skjedde i går, var det et stort sjokk for meg. Jeg ringte hjem og sa at alt var bra her i alle fall. Tankene våre går til de som er rammet. Uten tvil, sier Johansen.

Har kjenninger - Det er utrolig trist å se. Jeg har kjenninger på det tyske laget, og de ble også evakuert fra hotellet, så det må heldigvis ha blitt tatt på alvor tidlig, sier Bundesliga-proff Håvard Nordtveit.

- Men én ting er at spillere ikke ble skadet - det ble jo et utrolig antall mennesker rammet likevel. Da ser du livet i et annet perspektiv. Fotball blir ikke så mye når sånne ting skjer.

- Hender det at du tenker på at fotballkamper kan være terrormål?

- Jo, men de tankene må du bare skyve vekk. Du vet aldri hvor de vil slå til. Sikkerheten er normalt sett veldig god, og en skal være trygg på at når man går på stadion, skal man få det man forventer: Underholdning og fest. Men det er vanskelig å tenke på det akkurat i dag, når tallet på omkomne og skadde bare stiger og stiger. Forhåpentlig får vi hodet på plass, og ha de forberedelsene vi har kommet hit for å ha - slik at vi leverer en god bortekamp.

SJOKKERT:  Stefan Johansen. Foto: Bjørn Langsem
SJOKKERT: Stefan Johansen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer