- Paris Texas er god nok, men sliter med brunstproblemer

Trener Bjørn Gustavsen tror på en plass i toppen, hvis ikke problemer med brunst stikker kjepper i hjulene for den store favoritten Paris Texas i V75-4 på Bjerke travbane lørdag.

• Her er sjansen til å vinne 50 millioner!

5-årige Paris Texas er et emne langt utenom det vanlige og har vist enorme fartsressurser. Hoppa har kun travet to løp i sitt liv, men har til gjengjeld vært så overbevisende at hun normalt skal knuse sine konkurrenter i V75-4.

-Det er sjelden å se så snorrette hester som søker fremover på en sånn måte når de er forholdsvis ferske i løpsbanen. Det gjør Paris Texas, sier Dagbladets tipsekspert Bengt Berg.

Han spanderer ikke flere streker på bongen i V75-4.

Men trener Bjørn Gustavsen er litt usikker.

- Paris Texas er sparsomt startet grunnet vekst, samt hormonelle og muskulære problemer. Hun var tidlig ute og travet mønstringsløp før det ble en lang periode med problemer. Nå ser det endelig ut til å ha løsnet. Men denne uken kom hun i brunst og har ikke fungert optimalt de siste dagene. Hun har lett for å bli litt stiv. Derfor er jeg litt usikker på hvordan det vil slå ut. Men hun har trent bra siden sist løp. Ut i fra innsatsen sist, skal hun normalt kjempe om seieren. Men hun er ingen banker i mine øyne denne gangen. Det kan være en favoritt i fare, advarer trener Bjørn Gustavsen.

- Sporet ble veldig bra, og jeg tror hun skal takle sprintdistanse greit. Hun har ikke så lett for å galoppere og er svært travsikker.

- Paris Texas har gjort alt riktig så langt, sier kusk Tom Erik Solberg til dagbladet.no.

KJEMPETALENT. Paris Texas er et talent utenom det vanlige. Hun vinner om ikke brunsten tar henne helt lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
KJEMPETALENT. Paris Texas er et talent utenom det vanlige. Hun vinner om ikke brunsten tar henne helt lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Vi har et perfekt spor og hun oppfører seg fornuftig bak bilen. Hoppa er både sterk, speedig og travsikker. Jeg tror det normalt er snakk om en banker, understreker kusken.

Her vurderer Solberg sine øvrige oppsitt:

- Caraciola As (V75-2) møter gode hester, men han duger en bit selv også. Han hadde hatt en lang pause sist etter at han ble sliten av tett matching og kusken ble nok litt for ivrig. Han trengte løpet og skal være forbedret. Han er flink på volta, og med litt klaff synes jeg han har en fin vinnersjanse.

Løb Cowboyland (V75-3) strakk ikke til i Unionstravet sist. Løpene kommer tett, men det tror jeg bare er positivt for ham. I alle fall har trener Per Gottling gitt meg positive rapporter. Vi satser offensivt.

Holt Vinn (V75-5) blir meget bra den dagen han fungerer optimalt. Han har fin kapasitet og hører hjemme på bongen, råder Tom Erik Solberg.

Vinnerhestene Pajahn og Alm Aragon skal måle krefter i V75-7. Pajahn tapte knepent for seiersmaskinen Odins Kjempe sist på Färjestad.

- Pajahn (V75-7) prøvde alt han kunne på å forsvare seg mot Odins Kjempe sist. Han er best til å forsvare seg, så jeg satser fremover direkte. Hesten er flink på voltestart, sier kusk Tom Erik Solberg om Pajahn som har 14 seirer på 23 starter.

Søndag går Norsk Travkriterium for begge raser av stabelen på Bjerke.

- Paris Texas er god nok, men sliter med brunstproblemer

Tom Erik Solberg kusker favoritten i kaldblodsklassen,Bork Odin.

- Jeg gleder meg til søndag, sier 33-åringen.

- Bork Odin var ikke sliten engang etter kvalifiseringsløpet, forteller han.

Vinner Tom Erik Solberg Kriteriet søndag med Bork Odin vil det være hans største kuskeseier noensinne i en sesong som har vært hans beste.

Incanto November unnskyldt sist

Stall Midtfjeld laster fire hester på transporten lørdag. Nyervervelsen Incanto November debuterte i V75 i Drammen, men hadde ikke turen på sin side. Viking Kronos-sønnen så rent rå ut i varmingen på Drammen. Uten uhell kan det være snakk om en vinner i V75-2, og tipsekspert Bengt Berg mener Incanto November kan være en alternativ sjansebanker.

- Incanto November ble forstyrret til galopp sist. Han havnet bak en galopperende konkurrent, kjørte oppi og feilet. Hesten var unnskyldt på alle måter. Det er snakk om en riktig fin hest. Han har trent bra, og vi var veldig godt fornøyd med ham i et hurtigarbeid forrige fredag.

Det er klart vi har ambisjoner med Incanto November, sier Midtfjeld-stallens førstetrener Tore Bjørn Diskerud i sjefens fravær.

Per Oleg Midtfjeld er i USA denne uken, og Incanto November kuskes av Thor Borg.

- Hvilke sjanser har de andre tre, Enjoyment F., Lill Adolf og Cromwell?

- Enjoyment F. (V75-3) tapte sportrekningen nok en gang og står vrient til. Han var halssyk sist. Et pluss for ham er at han kommer ut skoløs denne gang. Da fungerer han normalt mye bedre. Sist travet han med sko. Det er snakk om en sterk og god type, men herfra trenger han klaff på veien. Vi er fornøyd med en premie.

Enjoyment F. får selskap av Asbjørn Mehla i sulkyen.

Stallkameratene Cromwell og Lill Adolf møtes i Karsten Buers æresløp (V75-6), og ingen av dem var spesielt heldige i sportrekningen.

- Lill Adolf var halssyk sist, så det løpet kan bare glemmes. Han er behandlet og har trent fint etterpå. Men jeg er litt usikker på formen siden han var syk. Fra spor ti blir han litt overlatt til tilfeldighetene, men jeg synes han er aktuell på tre hester. Lill Adolf er en hedershest som er dønn ærlig og alltid yter sitt beste. Han duger langt her, når han er på topp.

- Cromwell er som Adolf litt overlatt til tilfeldighetene fra spor elleve. Men han hadde jo omtrent samme forutsetninger i Bergen hvor han var veldig bra i seiersløpet. Cromwell holder flott form, trener bra og gjør sjelden et dårlig løp. Jeg synes han har den beste sjansen av våre to. Og han er stallens beste sjanse for dagen, sier Tore Bjørn Diskerud på stall Midtfjeld.

Asbjørn Mehla får tilliten bak Cromwell, mens Thor Borg kusker Lill Adolf.

En alenevinner kan vinne 50 millioner lørdag.

GEDIGEN TRAVER. Incanto November varmet som en sikker vinner i norgesdebuten. Men han ble tatt bort på sjenering.