Park gir seg etter 100 landskamper

United-ving har knetrøbbel.

BARE UNITED: Ji-Sung Park prioritererer sin engelske klubb framover. Foto: AP/Dave Thompson/PA
BARE UNITED: Ji-Sung Park prioritererer sin engelske klubb framover. Foto: AP/Dave Thompson/PAVis mer

Ji-sung Park (29) setter stopp for landslagskarrieren etter 100 A-kamper for Sør-Korea. Manchester United-spilleren vil slippe fram yngre krefter.

 - Det er en stor ære og en drøm som ble oppfylt ved at jeg fikk bære landslagsdrakten i elleve år. Jeg vet at det kanskje er litt tidlig å slutte, men jeg tror dette er best for meg og laget, sa Park.

29-åringen har spilt i tre VM-sluttspill. Nå vil midtbanespilleren prioritere Manchester United. Park har ikke uttalt seg om hvor lenge han vil holde på som aktiv.

- Som dere så under asiamesterskapet er det mange unge spillere med stort potensial og vilje for spillet. Som veteran passer det seg å la dem få erfaring fra store kamper. Jeg føler for å gi dem en åpning til det nå, slik at de kan begynne å forberede seg til VM i 2014, sa Park.

I et intervju med nyhetsbyrået Yonhap fortalte Park dessuten at han har problemer med en kneskade og at han er lei reisingen mellom Europa og Sør-Korea.

(NTB-DPA)

PRESSEKONFERANSE: Ji-sung Park kalte inn pressen da han skulle forklare hvorfor han gir seg. Foto: AFP/PARK JI-HWAN
PRESSEKONFERANSE: Ji-sung Park kalte inn pressen da han skulle forklare hvorfor han gir seg. Foto: AFP/PARK JI-HWAN Vis mer