GUL-GRØNN GLEDE: Ji-Sung Park stuper inn vinnermålet til United foran Glen Johnson og Pepe Reina. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
GUL-GRØNN GLEDE: Ji-Sung Park stuper inn vinnermålet til United foran Glen Johnson og Pepe Reina. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

Park stupte inn seieren mot Liverpool

Torres misset gigantsjanse til utlikning på Old Trafford.

||| (Dagbladet): Manchester United - Liverpool 2-1.

Ji-Sung Park ble matchvinner da han stupte inn vinnermålet og stoppet Liverpools rekke på tre strake seire mot Manchester United.

Fernando Torres fikk en gigantmulighet til å utlikne rett før slutt, men sleivet på ballen som gikk rett til værs.

Kampen ble aldri den festforestillingen den så ut til å bli etter det første kvarteret.

- Det var veldig tett. De hadde ikke for mange sjanser, og ikke vi heller. Med to topplag er det alltid de små tingene som utgjør forskjellen, og de var bedre på disse, sier Liverpool-manager Rafa Benitez ifølge Sporting Life.

Alex Ferguson sier han innser at kampen ikke var noen klassiker, men mener det var spennende.

- Det var så intenst, og du kunne ikke ta øynene fra kampen. Det var ingen som så på TV som gikk etter en kopp te, det er helt sikkert, sier United-manageren.

Det er mulig han undervurderer suget etter noe varmt i koppen i de tusen hjem, for etter de to første målene var det nok av anledninger til å ta seg en tur på kjøkkenet.

KALDDUSJ: Før det var spilt fem minutter måtte United-keeper Edwin Van der Sar se headingen fra en umarkert Fernando Torres dale over ham og inn til ledelse for Liverpool. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
KALDDUSJ: Før det var spilt fem minutter måtte United-keeper Edwin Van der Sar se headingen fra en umarkert Fernando Torres dale over ham og inn til ledelse for Liverpool. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

KnallstartDet var bare spilt fire og et halvt minutt da Fernando Torres vant ballen på midtstreken, spilte til Steven Gerrard og startet på et langt løp mot boksen. Gerrard fant Dirk Kuyt på høyresida, og nederlenderen la inn foran mål.

Der hadde Torres løpt seg fri, og Rio Ferdinand og Gary Neville sto tre meter fra ham på hver sin side og så spanjolen umarkert heade gjestene i ledelsen.

Men bare sju minutter seinere utliknet United. Antonio Valencia satte fart inn i feltet, og Javier Mascherano forsøkte å stoppe ham ved å holde ham i armen. Holdingen startet like utenfor feltet, men dommer Howard Webb mente Mascherano ikke slapp taket før Valencia var over 16-meterstreken, og dømte straffe.

United-manager Alex Ferguson mener Mascherano burde vært utvist, slik han har blitt i to av de fire foregående møtene mellom lagene.

- Jeg synes straffesituasjonen var et rødt kort, for jeg kan ikke se hvordan noen kunne ha stoppet Valencia fra å skyte, sier han til Sky Sports ifølge Sporting Life.

SNAKKIS: Frispark, straffe eller filming? Gult eller rødt kort? Det var mange meninger om situasjonen der Javier Mascherano tok tak i Antonio Valencia utenfor 16-meteren og Valencia falt innenfor. Dommer Howard Webb dømte straffe og gult kort. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
SNAKKIS: Frispark, straffe eller filming? Gult eller rødt kort? Det var mange meninger om situasjonen der Javier Mascherano tok tak i Antonio Valencia utenfor 16-meteren og Valencia falt innenfor. Dommer Howard Webb dømte straffe og gult kort. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

- Bare gultJamie Carragher lå imidlertid på linje med duellantene, og ville kanskje kunne presset Valencia om ikke Mascherano gjorde det. Det mener i alle fall Liverpool-sjef Rafa Benitez.

- Jeg har ikke sett reprisen, men snakket med folk som sier at det var innenfot og straffe, men at Carragher også var der, så det var bare gult kort, sier spanjolen.

Fernando Torres hisset opp stemningen ved å sparke opp gresset under krittmerket før straffesparket skulle tas. Det gjorde ham selvsagt upopulær, men kanskje det hadde en effekt på straffeskytter Wayne Rooney?

Pepe Reina satset i alle fall på riktig hjørne og reddet den middels gode straffen fra Rooney, men slo returen rett i beina på United-spissen som enkelt kunne sette inn 1-1.

AntiklimaksTo tidlige mål lovet godt for kampen, men resten av første omgang ble langt fra like spennende. Ingen av lagene spilte seg til flere store sjanser før pause.

MISSET PÅ STRAFFE: Wayne Rooney satte straffesparket rett på Pepe Reina. Foto: Russell Cheyne, Reuters/Scanpix
MISSET PÅ STRAFFE: Wayne Rooney satte straffesparket rett på Pepe Reina. Foto: Russell Cheyne, Reuters/Scanpix Vis mer

Det skjedde ikke så mye det første kvarteret etter pause heller, før Darren Fletcher fikk ballen på høyresida. Gary Neville kom på et ivrig overlappingsløp, som Fletcher valgte å ignorere. I stedet fikk han plass til å slå et fint innlegg, og foran mål stupte Ji-Sung Park inn foran Glen Johnson og nikket inn 2-1.

Heller ikke andre omgang ble noen sjansefest. Wayne Rooney driblet seg fri noen minutter før slutt, men skuddet gikk til side for nærmeste stolpe.

Og et halvt minutt før ordinær tid var ute, fikk Fernando Torres den første store sjansen for Liverpool siden målet hans. Men innlegget fra høyre spratt noen centimeter høyere enn han trodde, og skuddet med leggskinnet gikk rett til værs fra spanjolen.

United setter press på Chelsea i tetstriden. De blå spiller borte mot Blackburn klokka 17 i dag. For Liverpools del betyr tapet at kampen om fjerdeplassen ser enda vanskeligere ut.

SATTE RETUREN: Reina måtte gi retur, og den plasserte Rooney enkelt i mål. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
SATTE RETUREN: Reina måtte gi retur, og den plasserte Rooney enkelt i mål. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer