Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolsjunov vant minitouren i Falun

Parkert i verdenscupavslutningen - men cruiset inn til totalseier

Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscupen sammenlagt. Det ble større dramatikk om andre- og tredjeplassen.

VANT SAMMENLAGT: Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til en 25. plass i minitouren i Falun. Men det holdt likevel til seier i verdenscupen sammenlagt. Foto: Bildbyrån
VANT SAMMENLAGT: Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til en 25. plass i minitouren i Falun. Men det holdt likevel til seier i verdenscupen sammenlagt. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN/OSLO (Dagbladet): Mens det ble en thrilleravslutning i kampen om sammenlagttrofeet på kvinnesiden, var det mindre spenning knyttet til sammendraget i herrenes verdenscupavslutning søndag.

Det trofeet sikret Johannes Høsflot Klæbo (21) greit. Det ble en mer spennende kamp om andre- og tredjeplassen, som ble en duell mellom Martin ​Johnsrud Sundby og Dario Cologna.

Klæbo ble hektet av, men hadde full kontroll på kula. Den sikret han som den yngste noensinne.

- Det er fantastisk. De siste dagene har vært tøffe. Jeg følte meg ikke så bra i dag, men når du ser at Bolsjunov går slik... Det er godt å se. Vi er så unge begge to. Det gjør meg veldig glad å vinne hele greia til slutt, sier Klæbo i intervju med FIS.

Bolsjunov vant

Verdenscupen i langrenn ble avsluttet med 15 kilomteter jaktstart - som igjen avsluttet minitouren i Falun - der russiske Aleksander Bolsjunov gikk først ut.

Han fikk gå i ensom majestet gjennom hele rennet, og vant minitouren.

Det var altså om plassene bak det ble dramatikk. Den siste gangen opp den såkalte «mördarbakken» satte Alex Harvey og Dario Cologna fart, og blant andre Klæbo slet med å henge på.

Dramatisk

Sundby, derimot, hang på som en klegg. For ham handlet det bare om å komme foran Cologna i mål for å ta andreplassen i totalverdenscupen.

På oppløpet var Cologna sterkest, og det ble en fjerdeplass for Sundby.

Klæbo havnet til slutt på en 25. plass, og sikret med det den gjeve kula i totalverdenscupen sammenlagt.

Hans Christer Holund ble nummer seks etter å ha hatt nest beste etappetid, mens Sjur Røthe ble nummer åtte, og Niklas Dyrhaug nummer ni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!