Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Parkerte folks biler for fire uker siden, nå skal han spille i Super Bowl

- Det er galskap.

UVANLIG VEI TIL SUPER BOWL: Seattle Seahawks-spiller Landon Cohen (innfelt) parkerte biler for inntil fire uker siden. Nå er klubbens hans klar for Super Bowl.  Foto: Getty Images/AFP/NTB Scanpix
UVANLIG VEI TIL SUPER BOWL: Seattle Seahawks-spiller Landon Cohen (innfelt) parkerte biler for inntil fire uker siden. Nå er klubbens hans klar for Super Bowl. Foto: Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): England Patriots møter regjerende mester Seattle Seahawks i Super Bowl 1. februar i Phoenix, Arizona. Det har vært en lang vei for begge lag, og for en av spillerne har veien vært veldig spesiell.

Seattle Seahawks-spiller Landon Cohen parkerte nemlig biler for inntil fire uker siden, for å få endene til å møtes.

Sammen med to livslange venner drev han en parkeringstjeneste i byen Spartanburg, med mottoet «Vi løper fort og kjører seint».

Kort og godt går tjenesten ut på å parkere folks biler mot en liten betaling. Personen som parkerer bilene kalles en «valet».

- Det har vært en fin liten tur, sier Cohen om tiden frem mot Super Bowl.

Telefon ut av det blå I begynnelsen av januar kom det en telefon rundt midnatt fra Seattle Seahawks, som ønsket 28-åringens tjenester i NFL. Det til tross for at han ikke hadde vært i troppen til et eneste lag i løpet av inneværende sesong.

Grunnen til at Seahawks ønsket Cohen, var fordi Jordan Hill pådro seg en kneskade 4. januar.

- Landon var en veldig aktiv spiller. Vi hadde fulgt med ham, uttalte Seattle Seahawks-trener Pete Carroll da Cohen ble hentet, ifølge Yahoo Sports.

Og klubben ble ikke skuffet. Cohen har gjort sakene sine svært bra når han har fått spilletid. Han taklet blant annet Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers tidligere denne sesongen.

Mange klubber Defensive tackle Cohen har signert for, og blitt frigitt av, ikke mindre enn åtte klubber i løpet av sju år. Han har jobbet i parkeringstjenesten mesteparten av tiden de siste tre årene.

I 2012 signerte han for klubben Philadelphia Eagles, bare for å bli kastet ut av samme klubb dagen etter. Usikker på sin NFL-fremtid, bestemte derfor Cohen seg for å starte sitt eget selskap sammen med barndomskameratene Jeffrey Dawkins og Terence Dawkins.

- Det er galskap. For noen uker siden parkerte han biler. Nå spiller han i Super Bowl. Det er galskap, sier Terence Dawkins.

Landon Cohen spilte nesten hele 2013-sesongen for klubbene Dallas Cowboys og Chicago Bears, men gikk hele tiden tilbake til parkeringsjobben da jobben i NFL var unnagjort. Han signerte også for Buffalo Bills i 2014, men ble droppet før den vanlige sesongen startet.

Lever livet Han trente i stedet om morgenen, og parkerte biler om kvelden.

- Jeg lever bare livet mitt, sier Cohen, som sier Super Bowl er «stort», men at han ønsker å gjøre «større ting» i livet.

På spørsmål om hva som er større enn Super Bowl, svarer Cohen ifølge klubbens egen hjemmeside:

- Det spørs hvordan du ser på livet.

2. februar kan han parkere biler med en Super Bowl-ring på fingeren.