Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Parkerte Røthe i spurten: - Surt

Aleksandr Bolsjunov var igjen sterkest da han tok nok en seier i 15 kilometer fri teknikk søndag.

HYSJ: Aleksander Bolsjunov er nærmest umulig å slå i verdenscupen for tida. Søndag tok han nok en seier i verdencupen. Foto: Silas Stein/dpa via AP
HYSJ: Aleksander Bolsjunov er nærmest umulig å slå i verdenscupen for tida. Søndag tok han nok en seier i verdencupen. Foto: Silas Stein/dpa via AP Vis mer

Søndag var det håp om at de norske herrene kunne gjenskape suksessen fra lørdagens sprintkonkurranse. Norges supermann, Johannes Høsflot Klæbo er ute med brudd i hånda, men Pål Golberg leverte varene i hans fravær og vant foran Erik Valnes som også gjorde et godt sprintrenn.

Tyngre var det for Gjøran Tefre, som fikk rødt kort foran kvartfinalen. Sunnfjordingen hadde ett gult kort fra tidligere, og da han ble for ivrig og tjuvstartet, var det røde kortet et faktum.

- Nå skal jeg være forbanna til i morgen og vinne da, sa Tefre til Expressen.

Seier ble det derimot ikke. Nok en gang var Aleksandr Bolsjunov for sterk. Russeren gikk inn til 33.10, og parkerte Sjur Røthe i spurten.

- Jeg måtte utnytte min styrke i dag, men jeg var utrolig sliten. Det var et knallhardt løp. Det er ikke så ille å tape for ham, men det er litt surt akkurat nå, sier Sjur Røthe til NRK etter andreplassen.

Tett konkurranse

Hans Christer Holund tok opp kampen med favoritten Aleksandr Bolsjunov allerede fra start.

- Dette er en av hans aller beste øvelser, sa Torgeir Bjørn.

Etter få minutter gikk nordmannen opp i tet og dannet en frontgruppe med Bolsjunov, Niskanen, Krüger, Hyrvärinen og Halfvarsson. Gjengen i front dro ifra, før Simen Hegstad Krüger satte inn støtet.

Med to runder igjen var det en offensiv Krüger som prøvde å dra ifra Bolsjunov som falt tidligere i løpet. Det så derimot ikke ut til å prege russeren noe spesielt, som kort tid etter tok tilbake frontposisjonen.

Sjur Røthe ville ikke være noe verre, og viste muskler i sprintbakkene i siste runde. Krüger falt like før slutt og mistet med det pallposisjon.

Avslutningsvis sto kampen mellom Bolsjunov og Røthe. Russeren var for sterk i spurten og dermed parkerte en sliten vossing. Ivan Jakimusjkin tok tredjeplassen.

Sterkt var det også av Krogh som hadde et dårlig utgangspunkt med startnummer 64 lenger bak i gruppa. Krogh gikk lynraskt og allerede etter to runder var han bare 14 sekunder bak Holund. Det endte med en sjuendeplass for mannen som nesten ikke har konkurrert i verdenscupen dette året.

- Det var et kjempebra løp fra min side. Jeg er i god form og hadde gode ski, og er kjempefornøyd med det jeg fikk til, sier Krogh.

- Meningsløst

I utgangspunktet sto 30 kilometer fristil med enkeltstart på programmet i Falun, men på grunn av snømangel valgte arrangørene å endre på programmet.

Det ble også hovedfokuset før søndagens konkurranse. Løypa var smal og på grunn av fellesstarten var det vanskelig å komme i tet dersom man startet lenger bak.

Forkortinga av løypa gjorde også til at svenskenes beste i verdenscupen valgte å stå over rennet søndag.

- Meningsløst. Det blir nesten umulig å ta seg fram om man havner litt bak i feltet, sier Jens Burman til Expressen.

Dermed blei det 15 kilometer fristil med fellesstart søndag.

Norge hadde sju utøvere med i konkurransen. Etter forrige ukes NM-gull på 15 kilometer fikk Finn-Hågen Krogh plass i den norske troppen for å satse på distanserennet søndag. I tillegg til ham, sto Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Gjøran Tefre og Jan Thomas Jenssen på startstrek.