Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Parkerte sølvvinneren to dager før kollapsen i NM

- Nekter å tro at Pølsa har mistet formen siden onsdag, sier sprinttrener Aune.

SKUFFET STORT: Øystein «Pølsa» Pettersen gikk så fort at sølvvinneren på dagens NM-sprint, Anders Gløersen, var sjanseløs på å følge ham på trening onsdag. Slikt hjelper likevel lite for Pølsa når han ikke overfører treningsformen til konkurranse - der han ble slått ut allerede i kvartfinalen. Foto:Erik Berglund
SKUFFET STORT: Øystein «Pølsa» Pettersen gikk så fort at sølvvinneren på dagens NM-sprint, Anders Gløersen, var sjanseløs på å følge ham på trening onsdag. Slikt hjelper likevel lite for Pølsa når han ikke overfører treningsformen til konkurranse - der han ble slått ut allerede i kvartfinalen. Foto:Erik Berglund Vis mer

STEINKJER (Dagbladet): - Jeg har ingen unnskyldninger, sa en nedbrutt Øystein «Pølsa» Pettersen da han skulle forklare pressekorpset hvordan han kunne svikte så ettertrykkelig da det gjaldt som mest.

28-åringen fra Oslo ble slått ut allerede i kvartfinalen av NM-sprinten, og trenger nå en topprestasjon i Rybinsk neste helg for å holde liv i håpet om en VM-plass.

Merkelig nok viste Pølsa prov på gryende storform da han sammen med landslagskollega Anders Gløersen - som tok sølvet i ettermiddag - kjørte tøffe intervalldrag på trening onsdag.

Gløersen var rett og slett sjanseløs på å henge med da Pettersen klinket til på sistedraget.

- Vi kjørte en ganske vanlig økt, med 45 sekunders intervaller, og hadde egentlig tenkt å starte pent. Men det gjorde vi ikke. Vi dro i gang hardt. Jeg fikk det tungt på sistedraget, og måtte bare slippe Øystein. Han var skikkelig sprek da. Jeg syntes han gikk veldig bra på ski og var i god form, og trodde han skulle gå bedre i dag enn han gjorde. Det var synd, sier Gløersen til Dagbladet.

- En mental greie
Men det hjelper som kjent lite å være god på trening om man ikke får det ut i konkurranse.

Sprinttrener Ulf Morten Aune vil uansett ikke knuse Pettersens VM-håp etter dagens NM-løp. På spørsmål om han selv vet hvilke tre løpere som blir tatt ut, ved siden av Ola Vigen Hattestad og Petter Northug, svarer Aune avkreftende.

- Jeg har ikke bestemt meg. Det kan jeg ikke gjøre så lenge det er ett renn igjen. Hvis jeg hadde bestemt meg nå ville alt vi har bygget dette laget på gått ned i dass. Jeg ville fullstendig brutt tilliten, jeg ville i hvert fall mistet respekten for en person som gjorde sånt.

Aune antyder at Pølsas problem på NM-sprinten lå mest i hodet, ikke i beina.

- Trening og konkurranse er to forskjellige ting, og i dag mestret ikke Øystein det. Det var vekldig trist, men vi skal forsøke å hjelpe ham så han greier det neste helg. At formen hans plutselig er blitt dårlig etter onsdagen nekter jeg å tro. Det er fredag i dag på min kalender. Det går ikke an.

- Så det er en mental greie?

BLIR DET DISSE TRE?: Eirik Brandsdal (til høyre) tok gull, Anders Gløersen(til venstre) sølv og Johan Kjølstad (midten) bronse. De er også favoritter til å ta de siste tre plassene på sprintlaget i VM.  
Foto: Ned Alley / Scanpix
BLIR DET DISSE TRE?: Eirik Brandsdal (til høyre) tok gull, Anders Gløersen(til venstre) sølv og Johan Kjølstad (midten) bronse. De er også favoritter til å ta de siste tre plassene på sprintlaget i VM. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Ja, det er vel en kombinasjon. Og så kan man ha en dårlig dag, selvfølgelig. Sånn er det. Du er vel ikke like pigg du heller, hver gang du våkner, sier Aune til Dagbladet.

Peker ut Jönsson som gullfavoritt
For øyeblikket er det uansett liten tvil om at norgesmester Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Johan Kjølstad har et solid grep om de resterende plassene.

Brandsdal vil ikke strekke seg lenger enn å si at NM-gullet var en god søknad, Gløersen er enda mer forsiktig.

- Det eneste resultatet jeg har oppnådd som faktisk betyr noe var det jeg hadde i dag (2.plass). Det er for så vidt et steg i riktig retning, men ikke noe er sikkert ennå, sier han.

Om det er tilnærmet dødt løp mellom to løpere håper Gløersen at fjorårets seier i prøve-VM skal vippe avgjørelsen i hans favør.

- I en vippeposisjon kan det kanskje ha noe å si, i og med at jeg viste at jeg behersker løypa ganske bra. I KM i Kollen forrige uke (ble nummer to) gikk det jo også mange fra sprintlaget, sier han.

Aune sier den største gullfavoritten i VM, uansett hvem han tar ut, vil være svensk.

- Det er én stor favoritt, og han er svensk og heter Emil Jönsson. Han har vunnet begge de to fristilsprintene denne sesongen. Vi møter ham ikke igjen før i VM, så han får finne seg i å være den store gullfavoritten. Men alle de norske kommer til å være medaljekandidater, helt klart, sier Aune.

HER ER DET SLUTT: Øystein Pettersen måtte gi tapt for tvillingbroren til Anders Gløersen, Øystein Gløersen, i kvartfinalen. Johan Kjølstad sørget for å henvise ham til tredjeplass i heatet. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
HER ER DET SLUTT: Øystein Pettersen måtte gi tapt for tvillingbroren til Anders Gløersen, Øystein Gløersen, i kvartfinalen. Johan Kjølstad sørget for å henvise ham til tredjeplass i heatet. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling