Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Parkinson-syke Mark (54) arrestert for ikke å ha smilt under OL-løp

- Ble kastet i bakken og lagt i håndjern.

ARRESTERT: Det var under landeveisrittet i OL at Mark Worsfold (54) ble arrestert fordi han ikke smilte. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
ARRESTERT: Det var under landeveisrittet i OL at Mark Worsfold (54) ble arrestert fordi han ikke smilte. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer

(Dagbladet): Mark Worsfold (54) ble arrestert mens han satt og så på landeveisrittet i OL. Grunnen til at han ble arrestert var fordi han ikke smilte eller så ut som han hadde det bra, skriver Daily Mail.

- Jeg satt der og passet mine egne saker. Før jeg visste ordet av det ble jeg kastet i bakken og lagt i håndjern. Jeg så litt av sykkelløpet mellom bena på noen folk fra bakken, sier Worsfold.

Worsfold, som har Parkinsons sykdom, ble arrestert like før syklistene kom til Redhouse Park i Leatherhead, der han hadde satt seg ned for å se på rittet. Politibetjenter fra Surrey-politiet la ham i håndjern og tok ham til Reigate politistasjon og fortalte ham at oppførselen hans hadde «skapt bekymring», ifølge The Guardian.

- Mannen satt like ved en liten gruppe demonstranter, og basert på adferden og klærne hans, samt nærhet til løypa, arresterte politibetjentene ham for å forhindre at noe mer skulle skje, forklarer politiet i en pressemelding.

Politiet fant også en rekke kniver hos Worsfold, men de viste seg å være av plastikk, brukt av Worsfold i en taekwondo-time han hadde vært på like før.

Mark Worsfold forklarer mangelen på smil med at han har Parkinson sykdom, og at et av symptomene av sykdommen er muskelstivhet i ansiktet.

Nicola Worsfold, kona til Mark, fant ut at mannen hadde blitt arrestert etter at hun ringte politiet og meldte ham savnet da han ikke hadde møtt opp til datteras ni års bursdagsfeiring.

Politibetjentene som anholdt Worsfold har unnskyldt seg overfor familien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media