Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serie A

Parma beholder plassen i Serie A – spiller utestengt i to år

Det italienske fotballforbundet har bestemt å utestenge Parma-spiller Emanuele Calaio i to år og ilegge klubben fem minuspoeng før kommende Serie A-sesong.

JUBEL: Her feirer Parma opprykket fra Serie B. Plassen i Serie A sto lenge i fare, men klubben får nå spille på øverste nivå kommende sesong. Foto: Splash News / Massimo Morelli
JUBEL: Her feirer Parma opprykket fra Serie B. Plassen i Serie A sto lenge i fare, men klubben får nå spille på øverste nivå kommende sesong. Foto: Splash News / Massimo Morelli Vis mer

Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykket. Bakgrunnen var at Parma-spillerne Emanuele Calaio og Fabio Ceravolo sendte sms-er til Spezia-dueon Filippo De Col og Alberto Masi før et møte mellom lagene. I tekstmeldingene ba Parma-duoen om at motstanderen ikke skulle kjempe for hardt i en kamp hvor Parma kunne sikre opprykk.

Mandag bestemte det italienske fotballforbundet å la Parma beholde plassen i Serie A, men klubben starter kommende sesong med fem minuspoeng.

Samtidig er Calaio ilagt en karantene på to år og en bot på 20.000 euro etter hendelsen.

Det har hersket kaos i italiensk fotball den siste tiden. ChievoVerona risikerer også poengtrekk eller nedgradering fra Serie A etter overgangsfusk, men en avgjørelse er enda ikke fattet. Kommende sesong sparkes i gang 19. august.

Samtidig er Bari nedgradert fra Serie B til Serie D. Klubben, som endte på sjuendeplass forrige sesong, klarte ikke å tilfredsstille de økonomiske kravene for spill i nest øverste divisjon.

Også Cesena må starte opp igjen på nivå fire. Klubben er erklært konkurs etter å ha endt på 13.-plass i Serie B forrige sesong.