Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Parma i trøbbel

Parma risikerer å bli kastet ut av Serie A

Den tidligere storklubben sikret Serie A-spill med tre strake opprykk, men risikerer nå å bli degradert igjen.

<p>KORTVARIG JUBEL?: Parma ble degradert til fjerdedivisjon i 2015, men rykket deretter opp tre sesonger på rad. Nå risikerer de å bli degradert igjen. Foto: Massimo Morelli / Splash News / NTB Scanpix</p>

KORTVARIG JUBEL?: Parma ble degradert til fjerdedivisjon i 2015, men rykket deretter opp tre sesonger på rad. Nå risikerer de å bli degradert igjen. Foto: Massimo Morelli / Splash News / NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det råder fullstendig kaos i italiensk fotball. En måned før seriestart er det uklart hvilke lag som får lov til å delta i den øverste divisjonen.

Parma rykket opp fra Serie B i våres, men opprykket kan bli av den svært kortvarige sorten, skriver Football-Italia.

Parma-spillerne Emanuele Calaio og Fabio Ceravolo sendte SMS-er til Spezia-dueon Filippo De Col og Alberto Masi før et møte mellom lagene. I tekstmeldingene ba Parma-duoen om at motstanderen ikke skulle kjempe for hardt i en kamp hvor Parma kunne sikre opprykk.

Spillerne har hevdet at SMS-ene bare var ment som spøk, men Italias fotballforbund kan komme til å vedta poengtrekk. I så fall vil Palermo rykke opp i stedet.

Problemet der er at klubbeier Maurizio Zamparini er under etterforskning for økonomisk juks. Derfor er det uklart om Haitam Aleesamis klubb får lisens for spill i Serie A. Dermed venter også Venezia spent på utfallet.

Overgangsfusk

Og ikke nok med det. ChievoVerona anklages for å ha blåst opp regnskapene i forbindelse med kjøp og salg av spillere.

Det er overganger med Cesena som skal vært blåst opp og dermed ha gjort at Verona-laget kunne pynte på inntektene med 25 millioner euro. Det skulle sørge for at Chievo, som kalles for «De flygende eslene», skulle tilfredsstille de økonomiske kravene for spill i den italienske eliteserien.

Chievo kan bli ilagt poengtrekk. Siden klubben bare hadde fem poengs margin ned til nedrykksstreken, kan en heftig poengstraff føre klubben ned på nivå to.

Cesena på sin side er allerede erklært konkurs og må starte opp igjen i Serie D.

Bari-krise

Og glem ikke Bari , som kjempet om opprykk i våres. For første gang i klubbens 110-årige historie må de hvitkledde ned i amatørligaen. Bari har ikke klart å tilfredsstille de økonomiske kravene for spill i Serie B.

Leeds-eier Andrea Radrizzani og en lokal entreprenør prøvde begge å kjøpe klubben, men ingen rakk å få til en handel før fristen for økonomiske garantier utløp.

- Dette svir tusen ganger mer enn et tap på banen. Vi prøvde alt. Jeg gikk kanskje utover mitt mandat som ordfører. Jeg gjorde det som en innbygger av byen og som supporter. Verken byen eller supporterne fortjener dette, sier ordfører Antonio Decaro fortvilet.

For fire år siden hadde Bari hele 50.895 tilskuere på en kvalifiseringskamp. Det forteller litt om fotballinteressen i klubben som satset nokså hardt etter Italia-VM i 1990, men som har slitt med å etablere seg i Serie A.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!