Parodi i NM-halfpipen

HAFJELL (Dagbladet): Daniel Franck mener eierne av norske skianlegg er i ferd med å ødelegge rekrutteringen og nivået i norsk snowboard.

Halfpipene er for små, og altfor dårlig preparerte, mener Franck.

NM i Snowboard i går var en sportslig parodi sammenliknet med OL og andre store konkurranser. En liten og dårlig preparert pipe gjorde det umulig for Daniel Franck & co å vise hva de virkelig er gode for.

- Umulig å kjøre bra her, sier Daniel Franck til Dagbladet.

Og det til tross for at halfpipen i Hafjell regnes som en av de beste i Norge. Franck tar nå et kraftig oppgjør med de som driver skianleggene i Norge.

- Det er bare penger som betyr noe for eierne av skianleggene. Jo mer de har tjent, jo mer vil de ha. De som driver skisentre i Norge er mest opptatt av å ringe kontofonen hver kveld.

Franck mener de som betaler for å kjøre, får altfor lite igjen.

- Vi får ingenting tilbake. Folk klager på forholdene hele tida, men det nytter ikke. Det er tragisk, et skikkelig skuespill av de som driver anleggene. Bortsett fra Geilo er det for dårlig over alt.

- Trenger nye helter

Franck mener den amerikanske dominansen (tredobbelt) under OL er et bevis på at godt preparerte halfpiper gir bedre kjørere på sikt.

- Sjøl små bakker i USA er bedre enn i Norge. Der preparerer de bakkene to ganger om dagen, både på morran og ettermiddagen. Her hjemme blir det kanskje gjort én gang i uka. Man driter i det. Hvorfor kan ikke eierne gjøre noe nyttig med alle millionene de sitter på? spør Franck.

- Vi trenger nye helter i snowboard, og det går an å gjøre så mye bra for ungdommene. Hdde jeg hatt penger, skulle jeg investert i et skikkelig anlegg sjøl.

- Lærer aldri

Vinneren av dameklassen, Kjersti Østgaard Buaas, tok NM så lite alvorlig at hun stilte til start med påmalt trøndersk bart, iført Piirka-skinnjakke og jeans. Vinnerløpet var ingenting å snakke om, pinlig dårlig som det var, men Kjersti støtter kritikken fra Daniel Franck om nivået på anleggene i Norge.

- Jeg tror man vil slite med rekrutteringa etter hvert, hvis ikke pipene blir bedre. Man lærer aldri å kjøre på et høyt nivå når forholdene er så dårlige, sier Buaas.

Sølvvinner Stine Bruun Kjeldaas hadde følgende kommentar da resultatlista ble klar:

- Egentlig ville dommerne ha delt femteplass på de fem som kjørte finalen, så dårlig var det.

Selv ikke parykker og løsbarter kan skjule det faktum at nivået på årets snowboard-NM var pinlig svakt.

  • Brettlegenden Terje Håkonsen var til stede under NM i går, men bortsett fra en prøvetur i pipen, holdt han seg unna selve konkurransen.
PARODIERTE SELV: Tøyteklubben fra venstre, Anne Molin, Christel Thoresen, Lisa Wiik, Stine Bruun Kjeldaas og Kjersti Buaas hadde latt seg inspirere av Piirka i borettslaget. De stilte med parykk og uortodokse brett-tekstiler under gårsdagens NM. - NM er mest for å ha det gøy for oss, sier Brun Kjeldaas til Dagbladet.
GIR REFS: Daniel Franck er oppgitt over de som styrer rundt omkring på norske skianlegg.