FÅR SJANSEN AV DRILLO: Kjetil Rekdal er veldig glad for at Jonathan Parr vurderes som god nok for Norge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix .
FÅR SJANSEN AV DRILLO: Kjetil Rekdal er veldig glad for at Jonathan Parr vurderes som god nok for Norge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix .Vis mer

- Parr har vært knallgod

Omskolert av Rekdal til landslagsback.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Egil Drillo Olsen tok ut to unggutter til landslagstroppen til kampene mot Montenegro og Ukraina på Ullevaal seinere i mai.

Ruben Yttergård Jensen fra TIL var tippet som aktuell av enkelte, mens uttaket Aalesund-venstreback Jonathan Parr overrasket de aller fleste.

Aafk-trener Kjetil Rekdal synes 21-årige Parr var et naturlig Drillo-valg.

- Det er fullt fortjent. Jonathan har vært knallgod, og levert backspill av høyeste nivå, sier Rekdal til Dagbladet.

Parr og Jensen går ned til U21-landslaget etter møtet med Montenegro, og Rekdal håper den tidligere Lyn-spilleren får sjansen mot Montenegro.

Drillo sa på Ullevaal i dag at Aafk-backen har vært stabilt god og imponert over tid, og får støtte av Rekdal.

- Jonathan er veldig hurtig og offensiv, han slår masse innlegg i hver eneste kamp, sier Aafk-sjefen.

Omskolert
Det var Rekdal som i vinter gjorde Parr til back på fast basis. Tidligere var han oftest på banen som kantspiller, før han ble prøvd i forsvar på tampen av fjorårssesongen.

- Han er et eksempel på en av de unge spillerne som har prestert relativt stabilt. Han ahr en klar fordel av å være omskolert fra kant, og har mange gunstige ferdigheter av den grunn, sier landslagssjef Egil Olsen til Dagbladet.

- Han har åpenbart spisskompetanse på den offensive biten, og har tatt steg defensivt også, sier Drillo.

Kjetil Rekdal er enig i at Parr er i stadig utvikling.

- Han har begge sider i seg, og har tatt enorme steg defensivt. Han har gått fra å være en vill back til rolig og stabil back. Han er rask, og vanskelig å komme forbi, sier Rekdal.

Tippeligaens toppscorer, Tor Hogne Aarøy, ble ikke tatt ut. Uten at Aafk-treneren klager.

- Det her overlater jeg til Egil, sier Rekdal.

Men Drillo utelukker ikke at Aarøy kan bli aktuell for landslaget framover.

- Jeg har sans for spisskompetanse, og Aarøy har åpenbart det når det gjelder hodestyrke. Han ble også vurdert denne gangen, og kan bli det igjen, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Skryter av Yttergård Jenssen
Ruben Yttergård Jenssen er den andre mulige debutanten i troppen Drillo tok ut i ettermiddag (om vi ser bort fra målvakt Espen Bugge Pettersen som heller ikke har kamper).

- Ruben er en allround-spiller med få svakheter. Han har vært stabilt bra hele veien, og holder stabilt et relativt høyt nivå, sier Egil Olsen.

- Han er også en type som bør kunne gli fint inn i stilen vi bruker. Han er en av flere av de som er litt over 20, som helt klart kan være aktuelle for uttak også når kvaliken begynner, sier Drillo.

Han utelukker ikke at både Yttergård Jenssen og Parr kan få landslagsdebut mot Montenegro.

- Jeg vil ikke si noe om spilletid her og nå, men jeg får hvertfall sett dem på trening, og det kan bli debut for en eller to, sier landslagssjefen.

- Jeg har hatt et lite dilemma - skal jeg bruke nye og etterkomme et «mas» fra dere om unge, kontra det å satse på de vi tror vil utgjøre laget når kvaliken kommer. Jeg har prøvd på en mellomting. Men dette er spesielt fordi det er to hjemmekamper med kort mellomrom, og det er en fin anledning til å jobbe over litt lengre tid enn det som er vanlig.

Jonathan Parr har ikke besvart Dagbladets henvendelse i ettermiddag.