TIL OLD TRAFFORD: Wilfried Zaha gleder seg til å spille for Manchester United fra sommeren av. Drøyt 130 millioner kroner fikk Crystal Palace til å gi slipp på stortalentet. Foto: SCANPIX/AFP / ANDREW YATES
TIL OLD TRAFFORD: Wilfried Zaha gleder seg til å spille for Manchester United fra sommeren av. Drøyt 130 millioner kroner fikk Crystal Palace til å gi slipp på stortalentet. Foto: SCANPIX/AFP / ANDREW YATESVis mer

Parr hyller Uniteds nykjøpte stjerneskudd

- Kommer ikke til å ta av, sier han om lagkamerat Zaha.

(Dagbladet): I dag ble det klart at Crystal Palaces Wilfried Zaha spiller for storklubben Manchester United neste sesong. Han skrev under på en kontrakt på 5 1/2 år.

20-åringen, som opprinnelig er fra Elfenbenskysten, vil direkte lånes ut til Crystal Palace ut denne sesongen, for så å sette sine føtter på Old Trafford fra sommeren av. Overgangssummen er foreløpig ukjent, men regnes å være på 15 millioner pund (132 millioner norske kroner).

- Jeg er henrykt over å gå til Manchester United, og at spekulasjonene er over. Men fokuset vil de neste fem månedene være på Crystal Palace, sier Zaha selv til Crystal Palaces hjemmesider. 

- En av de beste jeg har spilt med
Jonathan Parr gikk til Crystal Palace sommeren 2011, og kjenner Zaha godt, både som spiller og privat. Han har ikke annet enn lovord om engelskmannen.

- Han har bevist at han er god nok for en av verdens beste klubber. Det er gledelig at han går dit, jeg ble veldig glad selv. Han vil helt sikkert gjøre en god jobb, sier Parr til Dagbladet.

Parr har tidligere uttalt at Zaha er en av de beste spillerne èn mot èn han har spilt mot eller med. Det står han fast ved.

- Han er helt klart en av de beste jeg har spilt med eller mot. Jeg har sagt det helt siden jeg kom til Crystal Palace at han er veldig god og har et spesielt fintereportoar. Det er trolig hovedgrunnen til at han er hentet til United, sier nordmannen.

Jordnær
Wilfried Zahas uttalelser i media tilsier at han har høy selvtillit. Han har tidligere uttalt at når han går ut på banen, tenker han ikke på at noen er bedre enn ham selv - med mindre motstanderen er Lionel Messi eller Christiano Ronaldo.

Men Parr, som kjenner 20-åringen på hjemmebane, sier at Zaha er langt fra selvhøytidelig.

- Det er han absolutt ikke. Han er bevisst på sine ferdigheter, og trener hele tiden på det, sier Parr. 

Han tror heller ikke at Zaha kommer til å miste bakkekontakten i et av verdens beste klubblag. 

- Nei, det tror jeg ikke. Det er klart, han er bare 20 år og får masse oppmerksomhet, men han har gode folk rundt seg som hjelper han med å holde beina på jorda. Han tar nok ikke av, avslutter Parr.

Crystal Palace, Parr og Zaha kjemper nå mot opprykk fra Championship (engelsk 1. divisjon).

SPESIELT FINTEREPORTOAR: Jonathan Parr mener Zaha er en av de beste han har spilt med eller mot. 
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
SPESIELT FINTEREPORTOAR: Jonathan Parr mener Zaha er en av de beste han har spilt med eller mot. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer